Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Reguliuotojas neigia ESO pasiteisinimą dėl 160 mln. eurų: jie nepakankamai investavo į infrastruktūrą

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininkas Renatas Pocius sako, kad 160 mln. eurų vartotojų permoka bendrovei „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) 2018–2021 metais susidarė dėl su reguliuotoju nesuderintų investicijų. Pasak R.Pociaus, bendrovė nepakankamai investavo į infrastruktūrą, daugiau lėšų skirdama naujų vartotojų prijungimui ir tinklo plėtrai.
Renatas Pocius
Renatas Pocius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai jis teigė ESO vadovui penktadienį pareiškus, kad minėtą skirtumą lėmė rinkos reguliuotojo 2021 metais pakeistas ir atgaline data pritaikytas turto bazės skaičiavimas.

„Buvo sumodeliuota ir nustatytas turtas, turto elementai ir tinklo elementai, kurie jau yra nudėvėti, ir ESO turėjo pagal tai, kaip buvo suderinta, į juos investuoti. Pagal tai buvo paskaičiuota investicijų grąža“, – žurnalistams penktadienį sakė R.Pocius.

„Bet per tą laikotarpį pasikeitė ESO investavimo kryptys ir jie daugiau investavo į plėtrą, naujų vartotojų prijungimą, ką iš tikrųjų mes suprantame – ESO negali atsisakyti prijungti naujų vartotojų. Ir vietoj to, kad būtų investuoti pinigai į tai, kas buvo suderinta, jie buvo investuoti į plėtrą, į naujų vartotojų prijungimą, – pridūrė VERT pirmininkas.

Pasak R.Pociaus, bendrovė nepakankamai investavo į tinklo infrastruktūrą, dalį lėšų skirdama naujų vartotojų prijungimui ir tinklo plėtrai.

„Realiai buvo investuota į kitą infrastruktūrą, nuo kurios lygiai taip pat buvo skaičiuojama investicijų grąža ir nusidėvėjimas. Tokiu atveju, jeigu būtų nereaguota VERT tuo metu, tai vartotojas būtų sumokėjęs du kartus“, – kalbėjo rinkos reguliuotojo vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas