Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija iki gruodžio pradės tiesti savąją „Nord Stream 2“ atkarpą

Rusijos eksporto dujotiekio „Nord Stream 2“ atkarpa Rusijos vandenyse Baltijos jūroje bus pradėta tiesti veikiausiai lapkričio pabaigoje, pranešė vamzdyną projektuojančios bendrovės technikos direktorius Sergejus Serdiukovas.
Nord Stream 2
Nord Stream 2 / „Scanpix“ nuotr.

„Laivas „Solitaire“ jau plaukia į Rusiją, dabar jis yra Suomijos vandenyse. Vamzdynas bus pradėtas tiesti iki gruodžio“, – sakė jis.

S. Serdiukovo žodžiais, jau yra tiesiamos dvi „Nord Stream 2“ atkarpos – Vokietijoje ir Suomijoje. Jis nepasakė, kokio ilgio vamzdyno jau yra paklota, tačiau patikino: „Visi darbai bus baigti 2019 metais“.

1,23 tūkst. kilometrų ilgio dujotiekis, kurio projektinis pralaidumas bus 55 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų per metus, turėtų būti parengtas naudoti 2020 metų pradžioje. Jis bus nutiestas greta jau veikiančio Rusijos eksporto dujotiekio ir padvigubins jo pajėgumą.

Vienintelis „Nord Stream 2“ akcininkas yra Rusijos koncernas „Gazprom“, o jo partneriai – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra projekto finansavimo dalininkai ir būsimos naudos gavėjai.

Projekto sąmata siekia beveik 10 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento