Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija nerimauja dėl ES bandymų trukdyti „Nord Stream 2“ projektui

Maskvą neramina „toksiška“ atmosfera, kuri Europos Sąjungoje (ES) supa Baltijos jūrą kertančio Rusijos dujotiekio „Nord Stream 2“ projektą, teigia šalies užsienio reikalų ministro pavaduotojas Aleksandras Gruško.
Nord Stream 2
Nord Stream 2 / „Scanpix“ nuotr.

„Be abejo, mes nerimaujame dėl toksiškos atmosferos Europos Sąjungoje, kuri supa „Nord Stream 2“ projektą, skirtą diversifikuoti dujų tiekimo maršrutus į Europą ir tokiu būdu sustiprinti pačią Europą“, – sakė A. Gruško.

Ministro pavaduotojo žodžiais, Rusija „pastebi bandymus trukdyti projektui“.

„Tai nėra tik politikų pasisakymai, tai yra ir bandymai kurti teisines kliūtis“, – teigė jis.

Šiuo metu aktyviai siūlomi ES dujų direktyvos pokyčiai, dėl kurių „Nord Stream 2“ papultų į trečiąjį ES energetikos paketą, pabrėžia A. Gruško. Anot jo, Europos Komisijos Teisės tarnyba atmeta projekto iniciatyvą kaip „nepagrįstą ir neatitinkančią tarptautinių taisyklių“.

Nemažai Europos šalių, įskaitant Lietuvą ir Lenkiją, „Nord Stream“ laiko ne komerciniu, o politiniu projektu, kuriuo siekiama pakenkti Ukrainai ir skaldyti Europą.

Vienintelis bendrovės „Nord Stream 2“ akcininkas yra Rusijos dujų monopolininkas „Gazprom“, o jo dabartiniai partneriai – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra projekto finansavimo dalininkai ir būsimos naudos gavėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento