Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija pradėjo komercines derybas dėl Baltijos AE elektros energijos pardavimo

Rusija derasi su galimais Baltijos atominės elektrinės (AE) elektros energijos pirkėjais, pareiškė Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas.
Baltijos atominės elektrinės statyba
Baltijos atominės elektrinės statyba / Eglės Digrytės nuotr.

„Šiuo metu Baltijos AE statyba laikinai sustabdyta. Laikinai sustabdyta dėl to, kad vyksta derybos su elektros energijos pirkėjais“, – pareiškė ministras.

Anot jo, elektrinė, „be jokios abejonės, yra būtina, nes elektros energijos poreikiai didėja“.

„Šiuo metu vyksta komercinės derybos. Be jokios abejonės, galimi pirkėjai yra šalys, kurios yra čia, besiriboja su Rusija, su Kaliningrado sritimi. Be jokios abejonės, tai visų pirma yra Europos rinka“, – pareiškė A.Novakas.

Rusijos atomines elektrines valdančio koncerno „Rosenergoatom“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Stanislavas Antipovas pernai vasarą pareiškė, kad koncernas planuoja iki 2016 metų pabaigos parengti pasiūlymus dėl galimybės užbaigti Baltijos AE statybą.

Jis taip pat pareiškė, kad galimybėmis pirkti elektros energiją, kuri bus gaminama šioje elektrinėje, domisi Lenkija ir Baltijos šalys.

„Deramės su Europos Parlamentu, taip pat su Europos Sąjungos (ES) šalių energetikos ministrais, pasirašome protokolus dėl elektros energijos pirkimo ateities sandorių. Susidomėjimą reiškia Lenkija ir Baltijos šalys“, – tuomet pažymėjo S.Antipovas.

Tačiau jis pridūrė, kad dėl politinių veiksnių poveikio elektros energijos tiekimas į šias šalis yra labiau tikėtinas per tarpininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento