Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 06 /2019 03 07

Rusijos vicepremjeras: Rusija BRELL žiede liks iki 2025-ųjų, bet kitomis sąlygomis

Rusija pasirengusi iki 2025 metų dirbti BRELL energetikos žiede, jungiančiame tris Baltijos valstybes, Baltarusiją ir Rusiją, dabartinėmis sąlygomis, pareiškė Kaliningrado srityje viešintis Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Kozakas.
Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Kozakas Sevastopolyje
Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Kozakas Sevastopolyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Turime noro dirbti (BRELL – BNS) žiede. Taip pat – ir iki 2025 metų. Darbą galime tęsti dabartinėmis sąlygomis“, – D.Kozaką cituoja Rusijos agentūra „Interfax“.

„Gegužės mėnesį vyks bandymai (Kaliningrado srities energetikos sistemos izoliuoto darbo – BNS). Baltijos šalys mums pranešė, kad lauks bandymo Kaliningrado srityje rezultatų, o tada nuspręs, kada tokius bandymus atliks pas save“, – pridūrė D.Kozakas.

Baltijos šalys anksčiau planavo, jog birželio mėnesį įvyks jų sistemų darbo izoliuotu režimu bandymas, būtinas sinchronizavimo projektui. Bet vasario pradžioje Estijos ir Latvijos perdavimo sistemų operatoriai, motyvuodami, kad toks pat bandymas Kaliningrado srityje įvyks anksčiau – gegužės pabaigoje, nusprendė testą atidėti.

Lietuva, Latvija, Estija planuoja iki 2025 metų sinchronizuoti savo elektros sistemas su Europa. Trys šalys iki šiol veikia sinchroniniu režimu posovietinės energetinės sistemos vadinamajame BRELL žiede ir yra priklausomos nuo dispečerinės Maskvoje bei Rusijos elektros tinklo.

Numatyta, kad Baltijos šalių tinklų sinchronizavimas su Europa vyks per jau veikiančią jungtį tarp Lietuvos ir Lenkijos „LitPol Link“ ir per naują jūrinį kabelį tarp šių valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito