Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų „Novatek“ ir belgų „Fluxys“ atsisakė SGD terminalo projekto Vokietijoje

Rusijos pagrindinė suskystintų gamtinių dujų (SGD) eksportuotoja „Novatek“ ir Belgijos bendrovė „Fluxys“ atsisakė jų bendro projekto Vokietijos Rostoko uoste pastatyti vidutinio pajėgumo SGD importo terminalą.
Novatek
„Novatek“ / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Iš tiesų, „Fluxys“ ir „Novartek“, deja, nusprendė netęsti bendro projekto Rostoke, pagal kurį ketino pastatyti ir valdyti vidutinio pajėgumo SGD terminalą“, – pranešė Belgijos bendrovė.

Pasak jos atstovo, „nepaisant konstruktyvios visų projekto dalyvių paramos, dabartinės rinkos sąlygos – pernelyg sudėtingos šiam projektui įgyvendinti“.

„Novatek“ nuo komentarų šia tema atsiribojo.

2018-ųjų spalį „Novatek“ ir Fluxys“ bendra įmonė „Rostock LNG“ (akcijų pasidalinimas – atitinkamai 49 proc. ir 51 proc.) pasirašė sutartį su Rostoko uosto administracija dėl žemės sklypo nuomos terminalo statybai. 300 tūkst. tonų SGD talpos terminalą ketinta pastatyti iki 2022 metų pabaigos.

Planuota, kad terminalas priims SGD krovinius, daugiausia siunčiamus „Novatek“, ir juos pirkėjams pristatys autocisternomis. Be to, kurti laivų bunkeravimo ir SGD perkrovimo į bunkerines baržas planai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito