Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabija tikisi iki 2023 metų 80 proc. padidinti biudžeto įplaukas iš naftos

Saudo Arabija tikisi, kad pajamos iš naftos iki 2023 metų padidės 80 proc. ir tai karalystei padės pirmą kartą per 10 metų pasiekti biudžeto perteklių. Kaip numatyta šešerių metų programoje, kurią Saudo Arabijos vyriausybė parengė siekdama biudžeto įplaukų ir išlaidų pusiausvyros, įplaukos iš naftos, kuri turėtų pabrangti, turėtų padidėti nuo 440 mlrd. rialų šiais metais iki 801,4 mlrd. rialų (apie 214 mlrd. JAV dolerių) 2023 metais, praneša agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais.
Saudo Arabija
Saudo Arabija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Programoje daroma prielaida, kad nafta pabrangs iki 75 JAV dolerių už barelį, pažymi šaltiniai.

Biudžeto įplaukos, neįskaitant naftos sektoriaus ir valstybinio investicinio fondo pelno, iki 2023 metų turėtų padidėti 32 procentais.

Saudo Arabijos valdžia įgyvendina įvairias priemones, kad sumažintų šalies ekonomikos priklausomybę nuo naftos sektoriaus, tačiau naftos kainos šaliai tebėra itin svarbios.

Vyriausybės vertinimais, naftos gavyba šalyje, šiemet sudaranti vidutiniškai 10 mln. barelių per dieną, iki 2023 metų padidės iki 11,03 mln. barelių per dieną.

Prognozuojama, kad 2020 metais naftos gavyba Saudo Arabijoje sudarys apie 10,45 mln. barelių per dieną, o tai šalies biudžetui atneš 605 mlrd. rialų įplaukas, praneša šaltiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento