Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo komisija kvies Norvegijos ambasadorių dėl SGD terminalo

Seimo laikinoji energetikos komisija trečiadienį atsisakė svarstyti Norvegijos ambasadoriaus kreipimąsi dėl suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo projekto, tačiau ambasadorius bus kviečiamas artimiausiu metu, sako komisijos vadovas Artūras Skardžius.
Artūras Skardžius
Andrius Skardžius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iki lapkričio 15 dienos išvadas dėl ankstesnės Vyriausybės pradėtų energetikos projektų turinčios Seimui pateikti komisijos pirmininkas taip pat priekaištavo, kad Norvegijos ambasada savo poziciją galėjo išreikšti ir anksčiau, o ne baigiantis komisijos darbui.

„Komisija dirba seniai, tai Norvegijos ambasada galėjo anksčiau išreikšti savo tam tikrą rūpestį. Gal juos paskatino kažkas, gal iš komisijos narių, kurie rengė tą projektą? Ypač Andrius Kubilius dalyvavo aktyviai, Eugenijus Gentvilas – buvęs Klaipėdos uosto direktorius“, – Seime žurnalistams teigė A.Skardžius.

Parlamentaras pareiškė nemanąs, kad ambasadoriaus raštas gali išprovokuoti tarptautinį konfliktą, o jo kreipimąsi jis pavadino pavyzdžiu, kaip „reikia rūpintis savo valstybės reikalais“.

„Nemanau, kad gali kilti kažkoks konfliktas. Bandysime susitikti. Laiko negaliu pasakyti, bet tikrai rasime laiko, kad jis (Norvegijos ambasadorius – BNS) pristatytų savo požiūrį į SGD“, – trečiadienį po komisijos posėdžio žadėjo A.Skardžius.

Vėliau BNS jis sakė, kad ambasadorius į komisijos posėdį gali būti pakviestas ketvirtadienį arba iš karto po Vėlinių.

Norvegijos bendrovė „Hoegh LNG“ stato laivą būsimam terminalui Klaipėdoje, todėl Leifas A.Ullandas kreipėsi į Seimo narius dėl spekuliacijų apie terminalą.

Ambasadorius Leifas A.Ullandas kreipėsi į laikinąją Seimo komisiją, ragindamas objektyviai ištirti SGD terminalo projektą. Jis taip pat atsiuntė „Hoegh LNG“ prezidento laišką bei pasiūlė su juo susitikti.

Birželio 11 dieną sudaryta laikinoji komisija aiškinasi buvusios Vyriausybės darbus energetikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas