Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

SGD terminale – pirmasis dujovežis naujais dujų metais

Į Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą sekmadienį atplaukė nedidelis dujovežis iš Rusijos – pirmasis SGD krovinys spalį prasidėjusiais naujais dujų metais.
Laivas „Independence“
Laivas „Independence“ / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Coral Fungia“ ryte prisišvartavo prie terminalo laivo-saugyklos „Independence“, rodo portalai marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com.

Praėjusiais dujų metais, kurie truko nuo 2020 metų spalio iki šių metų rugsėjo, į terminalą atplaukė 53 tokie laivai iš Rusijos Vysocko, kur yra bendrovės „Novatek“ gamykla. Šie dujovežiai plukdo po 9,5-15 tūkst. kub. metrų SGD.

Vis dėlto didžiausią SGD dalį terminale praėjusiais dujų metais sudarė kroviniai iš JAV: atvyko 15 didelių dujovežių, vidutiniškai gabenančių po 138 tūkst. kub. metrų SGD, taip pat iš tos šalies atplaukė vienas laivas su daliniu – 70 tūkst. kub. metrų – kroviniu. Terminalą per praėjusį periodą pasiekė ir po vieną didelį dujovežį iš Egipto bei Trinidado ir Tobago.

Anksčiau didžiąją dalį dujų į terminalą plukdydavo laivai iš Norvegijos, tačiau pernai rudenį kilo gaisras „Equinor“ skystinimo gamykloje.

Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ komentavo BNS, kad prasidėjusiems naujiesiems dujų metams šiuo metu paskirstyta 9,077 teravatvalandės (TWh) terminalo pajėgumų, tai prilygsta daugiau kaip devyniems dideliems dujovežiams. Terminalo naudotojai pajėgumus gali užsakyti ir įsibėgėjus dujų metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas