Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SGD terminalu nepatenkinta „Achema“ inicijavo bylą prieš Europos Komisiją

2013 metų Europos Komisijos (EK) sprendimu remti Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą nepatenkinta didžiausia Lietuvos dujų vartotoja, Jonavos trąšų gamintoja „Achema“ inicijavo bylą prieš EK – Europos Sąjungos (ES) Bendrajam Teismui ji apskundė Komisijos sprendimą suderinti valstybės pagalbą terminalui.
SGD terminalas „Independence“
SGD terminalas „Independence“ / D.Pancerovo nuotr.

Bendrovės teisininkas ir koncerno „Achemos grupė“ valdybos pirmininkas Gintaras Balčiūnas BNS teigė, kad į teismą įmonė kreipėsi liepos 20 dieną – teismas įmonės skundą vėliau priėmė.

„Kreipėmės dėl Europos Komisijos 2013 metų sprendimo. Buvo derinta valstybės pagalba, statant SGD terminalą ir, mūsų nuomone, nebuvo atskleista visa informacija Komisijai. Pirmiausiai, kad buvo atsisakyta leisti „Achemai“ statyti savo terminalą. Kaip žinome, mokestis (už terminalą – BNS) buvo taikytas anksčiau, Europos Komisija konstatavo, kad tas pažeidimas buvo, kad valstybės pagalba nebuvo derinta su EK, tačiau vėliau Komisija suderino tą valstybės pagalbą“, – BNS sakė G.Balčiūnas.

„Mūsų nuomone, dalis svarbios informacijos nebuvo atskleista iš Lietuvos pusės. Tai, kad buvo atsisakyta „Achemai“ leisti statyti terminalą, kita dalis, mūsų nuomone, ir pajėgumai jo (Klaipėdos SGD terminalo – BNS) yra per dideli negu Lietuvai reikia. Mūsų nuomone, nebuvo tiksliai atskleisti duomenys apie faktinį naudojimą ir terminalo naudojimosi perspektyvas“, – kalbėjo „Achemos“ advokatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento