Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Shell“ tikisi dujų kainų išauginto pelno ketvirtąjį ketvirtį

„Royal Dutch Shell“ („Shell“) penktadienį pranešė, kad, nepaisant tiekimo problemų, ketvirtąjį ketvirtį jos pelną išaugino dujų kainos, tačiau perspėjo, kad koronaviruso omikron variantas turės įtakos naftos paklausai.
„Shell“
„Shell“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Shell“ tikisi „žymiai didesnių“ pajamų iš dujų pardavimų paskutinį praėjusių metų ketvirtį dėl „didelių suskystintųjų dujų kainų aplinkos neatidėliotinų sandorių („spot“) rinkoje“, o bendrovė sėkmingai įveikia tebesitęsiančias „tiekimo problemas“.

Visgi naftos produktų pardavimus paveiks „sezoninės tendencijos, omikron varianto įtaka paklausai bei užsienio valiutų kursų įtaka Turkijoje, sumenkus Turkijos liros vertei.“

Bendrovė ketvirtojo ketvirčio rezultatus ketina paskelbti vasario 3 dieną.

„Shell“, kaip ir jos varžovės, 2020 metais patyrė didžiulius nuostolius, nes užsitęsusi koronaviruso pandemija sumažino energijos paklausą ir žaliavų kainas.

Visgi Europoje dujų kainos pernai pasiekė rekordines aukštumas dėl didelės paklausos žiemą ir tvyrančios geopolitinės įtampos tarp pagrindinės tiekėjos Rusijos ir šalių–vartotojų.

Augančios dujų kainos neatidėliotinų sandorių rinkoje, kartu su kitomis brangiomis žaliavomis, įskaitant naftą, kelia vis didesnį nerimą dėl visame pasaulyje augančios infliacijos.

Tuo tarpu „Shell“ akcininkams paskirstys 7 mlrd. JAV dolerių, gautus pardavus dalį turto savo varžovei „ConocoPhillips“.

Grupė penktadienį pridūrė, kad likusius 5,5 mlrd. JAV dolerių (4,9 mlrd. eurų) pajamų paskirstys per akcijų supirkimo programą.

Gruodį „Shell“ akcininkai didžiule balsų dauguma nubalsavo už tai, kad po šimtmečio grupės būstinė iš Nyderlandų būtų perkelta į Didžiąją Britaniją, o pavadinime nebeliktų žodžių „Royal Dutch“.

Didžiausia Europos energetikos įmonė teigia, kad šis žingsnis supaprastins mokesčių skaičiavimą ir akcijų judėjimą bei paspartins perėjimą nuo iškastinio kuro, skatinančio klimato kaitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas