Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šildymas artėjančią žiemą brangs, sostinėje ruošiamasi kūrenti mazutą

Artėjant naujam šildymo sezonui dėl neapibrėžtos situacijos pasaulio dujų ir biokuro rinkose prognozuoti būsimas šildymo kainas sudėtinga, tačiau gyventojai už šilumą mokės ne mažiau nei praėjusią žiemą, sako BNS kalbinti pašnekovai. Kai kurie jų neabejoja, kad šildymas brangs maždaug trečdaliu.
Šildymas
Šildymas / 123RF.com nuotr.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) narys Matas Taparauskas sako, kad kainos būsimą šildymo sezoną išliks bent jau panašios kaip praėjusį.

„Priežasčių kainai mažėti šiandien mes nematome. Tačiau, ar jos išliks tame pačiame lygyje, ar kažkiek didės, pamatysime vėliau, galbūt pasibaigus vasarai, rudens mėnesiais (...) Tai vėlgi priklausys nuo geopolitinės situacijos su dujų rinka, taip pat biokuro pasiūlos“, – BNS teigė ekspertas.

Daugiausia dujų šilumos energijai gaminti naudojantys Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) kitam sezonui jau užsitikrino visą būtiną dujų kiekį, tačiau jų kainą lems rinka kuro pirkimo metu. Be to, Vilniuje, kur šilumos kaina yra viena didžiausių Lietuvoje, svarstoma deginti seniai nebenaudojamą mazutą ar krosnių kurą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento