Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl dujų kainų mažėjimo turime būti dėkingi ir neįprastai šiltiems orams – Europoje siekė net 20 laipsnių

Šilti orai Šiaurės Europoje kol kas atitolina didžiausią gamtinių dujų krizę. Paprastai šiuo metu, kai laikrodžių rodyklės sukamos atgal, šalti orai pradeda kandžiotis, rašo „Bloomberg“.
Spalis Barselonoje
Spalis Barselonoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį didžiojoje Vokietijos dalyje temperatūra siekė vidutiniškai apie 20 Celsijaus laipsnių šilumos, o Prancūzijoje ir Ispanijoje dėl neįprastai šiltos temperatūros saulės mėgėjai ėjo į paplūdimius.

Jungtinė Karalystė neatsiliko – Londone užfiksuota 22,9 laipsnių temperatūra.

Europos dujų kainos šį mėnesį sumažėjo daugiau kaip 40 proc., nes neįprastai švelnūs orai sumažino šildymo paklausą, todėl komunalinių paslaugų įmonės gali laikyti pilnai užpildytas saugyklas.

Nors kainos tebėra gerokai didesnės už istorinį lygį, mažesnės kainos sumažins spaudimą vartotojams, įmonėms ir vyriausybėms, kurios visos kovoja su energetikos krizės poveikiu nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą vasario mėn.

Dabartinė šiltesnių orų banga gali suteikti politikams visame žemyne šiek tiek erdvės atsikvėpti, tačiau dėl orų nenuspėjamumo rinka bus įtempta, nes šaltasis sezonas dar tik prasideda.

Prancūzijos nacionalinė meteorologijos tarnyba „Meteo France“ prognozuoja, kad šiltesnė nei įprasta temperatūra išsilaikys iki gruodžio mėnesio, o Jungtinės Karalystės meteorologijos tarnyba pirmadienį atnaujins žiemos prognozę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas