Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 02

Teismas: „Litgrid“ neprivalėjo įtraukti „Radviliškio vėjo“ į tinklų pralaidumų rezervaciją

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ neprivalėjo į galimo tinklų pralaidumų rezervacijos sąrašą linijoje Šeduva–Panevėžys įtraukti Radviliškio rajone vėjo jėgaines statyti planuojančią įmonę „Radviliškio vėjas“, praėjusią savaitę nusprendė teismas.
Vėjo jėgainių parkas Šilutės rajone
Vėjo jėgainių parkas Šilutės rajone / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ginčas kilo dėl 2023 metų gegužės 12 dieną sudaryto tinkamai pateiktų prašymų rezervacijai registro, kuriame „Radviliškio vėjas“ buvo pirmas eilėje, tačiau tų pačių metų birželio 22 dieną „Litgrid“ bendrovę informavo, kad ji į galimų elektros perdavimo tinklų pralaidumų rezervacijos sąrašą neįtraukta dėl anksčiau teismo pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių. „Litgrid“ taip pat nurodė, kad šiuo metu yra sustabdžiusi tinklo linijos Šeduva-Panevėžys galios rezervavimą.

Vilniaus apygardos teismas liepos 23 dieną atmetė „Radviliškio vėjo“ skundą ir paliko nepakeistą Vilniaus miesto apylinkės kovo 18 dienos sprendimą atmesti bendrovės ieškinį. Vilniaus apygardos teismas nusprendė, jog „Litgrid“ neprivalėjo į sąrašą įtraukti „Radviliškio vėjo“ ir pripažinti įmonės pranašumą eilėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas