Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Financial Times“: po „Google“ Europos Komisija imsis „Gazprom“

Europos Komisija žada tęsti tyrimą dėl Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ galimų pažeidimų, per brangiai pardavus dujas Lietuvai ir kai kurioms kitoms Rytų Europos šalims.
Europos Komisijos būstinė
Europos Komisijos būstinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak EK narės Margrethe Vestager, pateikusi kaltinimus „Google“ dėl konkurencijos įstatymų pažeidimo, Komisija tikriausiai toliau tęs konkurencijos bylų nagrinėjimą, įskaitant koncerną „Gazprom“. Pasak EK atstovų, oficialus kaltinimas Rusijos monopolininkei jau yra parengtas, raško „The Financial Times“.

M.Vestager jau ne pirmą kartą kartoja, kad sieka paspartinti „Gazprom“ tyrimą.

Jos pirmtakas Joaquinas Almunia dar 2013 metų spalį teigė, kad Briuselis rengia „prieštaravimo pareiškimą“, tačiau šis dokumentas, kuriame surašomos pretenzijos, nepateiktas iki šiol.

Kovo viduryje naujienų agentūra „Bloomber“ pranešė, kad tęsdama „Gazprom“ tyrimą EK apklausia koncerno klientus. ES viceprezidentas Marošas Sefčovičius vasarį pareiškė, kad tyrimo rezultatai bus paskelbti po kelių savaičių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Gazprom“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Gazprom“

Pernai rugsėjį, stiprėjant Vakarų konfrontacijai su Rusija dėl Ukrainos krizės sprendimo, EK laikinai sustabdė „Gazprom“ antimonopolinį tyrimą, siekdama išvengti jo politizavimo.

Buvusio Lietuvos energetikos ministro Arvydo Sekmoko manymu, EK galėjo siekti, kad „Gazprom“ atsisakytų ieškinio prieš Lietuvą dėl trečiojo Europos Sąjungos energetikos paketo įgyvendinimo, todėl buvo pristabdytas Komisijos tyrimas dėl jo taikytų per didelių kainų Lietuvoje ir kitose Rytų Europos šalyse.

„Gazprom“ veiklą Rytų Europoje, įskaitant ir Lietuvą, dėl piktnaudžiavimo monopoline padėtimi EK pradėjo tirti 2012 metų rudenį.

EK JAV technologijų milžinei „Google“ trečiadienį pareiškė oficialius kaltinimus dėl konkurencijos pažeidimo. Komisijos teigimu, JAV bendrovė piktnaudžiauja dominuojančia padėtimi interneto paieškos rinkoje siekdama reklamuoti savo produktus ir paslaugas, taip pat pradėtas mobiliosios operacinės sistemos „Android“ tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito