Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas nurodė parengti vandenilio eksporto į Europą planą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė vyriausybei kartu su koncernu „Gazprom“, įtraukiant Užsienio reikalų ministeriją, parengti vandenilio eksporto į Europos Sąjungą metano ir vandenilio mišinio būdu esamais vamzdynais viziją.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ataskaita prezidentui turi būti pateikta iki ateinančių metų birželio.

Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą „Nord Stream 2“ operatorės vykdomasis direktorius Matthias Warnigas liepą interviu Vokietijos leidiniui „Handelsblatt“ sakė, kad šis vamzdynas metano ir vandenilio mišinio perpumpavimui turėtų būti parengtas per artimiausią dešimtmetį.

„Esame užsibrėžę labai aiškų tikslą – po 10 metų paruošti „Nord Stream 2“ vandenilio transportavimui. Jau atlikti daug žadantys preliminarūs tyrimai“, – sakė jis.

„Apskritai atrodo labai realu, kad ne vėliau kaip po dešimtmečio galėsime įmaišyti vandenilio į vieną arba abi dujotiekio gijas ir taip jį transportuoti“, – pridūrė M.Warnigas.

55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo vamzdynas, nutiestas šalia tokio pat pajėgumo beveik dešimtmetį veikiančio „Nord Stream“, padvigubins šio rusiškų dujų eksporto koridoriaus į Europą pralaidumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito