Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

Vilniaus rajone skelbiama šildymo sezono pradžia

Nuo šiandien, spalio 4 d., visoje Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje skelbiama šildymo sezono pradžia. Tai reglamentuojantį potvarkį pasirašė savivaldybės meras Robert Duchnevič, rašoma Vilniaus rajono savivaldybės pranešime spaudai.
Radiatorius
Radiatorius / 123RF.com nuotr.

„Šildymo sezoną šiemet pradedame kiek anksčiau nei pernai. Tokį sprendimą lėmė už lango esanti realybė – turime užtikrinti, jog tiek gyventojai namuose, tiek dirbantys įvairių įstaigų patalpose žmonės jaustųsi komfortabiliai ir nekiltų grėsmė jų sveikatai“, – teigė R. Duchnevič.

Anot vicemerės Danutos Narbut savivaldybė šaltajam metų laikui yra pasiruošusi.

„Laiku atlikome namų darbus – išvalėme katilus, netinkamus naudoti pakeitėme naujais, patikrinome ir atnaujinome vandens paruošimo sistemas, atlikome esamų šildymo trasų hidraulinius bandymus bei begalę kitų darbų. Sprendimą pradėti šildymą visame rajone iš dalies lėmė ir gyventojų prašymai. Tai, mano nuomone, puikus mūsų bendradarbiavimo su gyventojais rezultatas. Be to, savivaldybės taryba priėmė sprendimą ir šiemet taikyti subsidijas gyventojams dėl centralizuotai tiekiamos šilumos kainos “, – kalbėjo vicemerė.

Subsidijos gyventojams bus taikomos tuo atveju, jeigu šilumos tiekėjo nustatyta kaina viršys Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos kiekvieną mėnesį skelbiamą vidutinę šilumos kainą Lietuvoje. Norint pasinaudoti subsidija, gyventojams asmeniškai kreiptis niekur nereikės – centralizuotos šilumos tiekėjai pasibaigus ataskaitiniam mėnesiui pateiks Vilniaus rajono savivaldybei kiekvieno praėjusio mėnesio subsidijų skaičiavimo ataskaitas, o savivaldybė patikrins ir atsiskaitys su šilumos tiekėjais. Atkreipiame dėmesį, jog subsidijos taikomos tik už centralizuotai tiekiamą šilumą.

Tuo tarpu sunkiau besiverčiantys gyventojai dėl kompensacijų už šildymą turi kreiptis į savo gyvenamosios vietos seniūniją arba el. būdu per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą (SPIS). Teisė į būsto šildymo kompensaciją nustatoma ir išmoka skiriama visam šildymo sezonui (yra išimčių).

Primename, jog Vilniaus rajono savivaldybės švietimo ir gydymo įstaigose šildymas įjungtas spalio 2 d.

Šildymas visuose pastatuose yra įjungiamas tada, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas