Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybėje – subsidijų verslui už elektrą mokėjimo tvarka

Vyriausybė trečiadienį posėdyje ketina patvirtinti subsidijų verslui už elektrą mokėjimo tvarką, pagal kurią iš valstybės biudžeto įmonėms bus kompensuojama pusė elektros kainos., šių metų ketvirtąjį ketvirtį viršijančios 24 centus už kilovatvalandę, o kitų metų pirmąjį ketvirtį – 28 centus.
Elektros kaina
Elektros kaina / 123RF.com nuotr.

Kompensacijos būtų mokamos tiesiogiai elektros tiekėjams. Vis dėlto jei elektros kaina rinkoje išsilaikytų tokia, kokia yra dabar, ar dar kristų, jų gali visai neprireikti.

Pasak Energetikos ministerijos parengto Vyriausybės nutarimo projekto, minimali 240 eurų už megavatvalandę (MWh, be PVM) riba, žemiau kurios nebus kompensuojama, bus taikoma nuo spalio 1 dienos iki gruodžio 31 dienos, o nuo 2023 metų sausio 1-osios iki kovo 31 dienos – 280 eurų.

Kompensacija sieks 50 proc. elektros kainos, viršijusios minimalias ribas, ji bus mokama visiems nebuitiniams vartotojams, perkantiems elektrą iš nepriklausomų tiekėjų ar iš biržos, arba gaunantiems garantinio tiekimo paslaugą,

Kompensacija nebus mokama elektros perdavimo ir skirstomųjų tinklų operatorių saviems poreikiams įsigyjamai elektrai, tačiau jei ji tiekiama subabonentams lokaliuoju elektros tinklu, jo valdytojas gaus subsidiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito