Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Žiniasklaida: „Nord Stream“ sprogdinimai planuoti prieš Krymo aneksiją

Puolimą prieš dujotiekius „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ Baltijos jūroje 2022 metais planavo „ukrainiečių grupuotė“ dar prieš 2014 metais įvykdytą Krymo aneksiją, rašo dienraštis „Welt am Sonntag“, remdamasis šaltiniais iš Vokietijos atliekamo tyrimo bei tarptautinių tarnybų tyrimo duomenimis.
Tiesiamas „Nord Stream“ dujotiekis
Tiesiamas „Nord Stream“ dujotiekis / 15min.lt nuotr.

Leidinys rašo, kad pagal vieną iš versijų, organizuojant dujotiekių sprogdinimus dalyvavo ir 15 metrų ilgio burinė jachta „Andromeda“ su šešių asmenų įgula, kuri tuo metu buvo netoliese Baltijos jūroje.

„Welt am Sonntag“ šaltinis pranešė, kad tyrime atsirado naujų įrodymų, patvirtinančių įtarimus dėl jachtos įgulos dalyvavimo atakoje.

„Welt am Sonntag“ nepateikia detalių apie išpuolio prieš dujotiekius planavimą. Kartu, pasak Gerhardo Schindlerio, kuris 2011-2016 m. vadovavo Vokietijos žvalgybai, tyrimo rezultatai, esą rodantys ukrainiečių grupuotės dalyvavimą, nereiškia, kad išpuolio užsakovas buvo Ukraina.

Jo nuomone, Rusijos pusė galėjo vykdyti operaciją „po svetima vėliava“, o jachtos įgulos palikti pėdsakai galėjo būti tyčiniai.

Pasak leidinio, likus savaitei iki sprogdinimo jachtą „Andromeda“ Lenkijos Kolobžego mieste tikrino pasieniečiai. Lenkija taip pat svarstė galimybę perduoti tyrėjams Vokietijoje jachtos ir jos įgulos vaizdo įrašus, tačiau kol kas to nepadarė. Pasak „Welt am Sonntag“, viena iš priežasčių gali būti ta, kad įrašuose gali būti užfiksuotas ne tik „Andromedos“ ekipažas, bet ir „Lenkijos bei Amerikos agentai“.

„Welt am Sonntag“ primena, kad 2014 m. „Nord Stream 1“ jau buvo eksploatuojamas daugiau nei dvejus metus, o „Nord Stream 2“ statyba buvo planuojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Balsuokite už architektūriškai žaviausią miestą ir pasidalinkite jus įkvepiančiais pastatais
Reklama
Iš gyvenimo nuotykio sugrįžusi „Lidl“ vaikų komanda“ neslepia emocijų
Reklama
Jau liepos 17 d. Indrė Stonkuvienė kvies moteris susitikti ypatingame nemokamame renginyje
Reklama
Auga visiškai įrengto naujo būsto paklausa: kuo tai patrauklu?
Užsisakykite
15min naujienlaiškius