Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 paprasti būdai taupyti laiką

Stovėdami eilėse dažnai plūstamės ir nekantriai žvilgčiodami į laikrodžius skaičiuojame kiekvieną veltui praleistą minutę. Daugybę kasdienių reikalų šiandien galime sutvarkyti patogiai įsitaisę namuose, o nesistumdydami prekybos centruose, pašto skyriuose ar vaistinėse. Šiame tekste apžvelgsime elektroninių mokėjimų galimybes, kuriomis pasinaudojus jūsų dienotvarkėje tikrai atsiras viena kita papildoma valanda.
Darbo dienos pabaigos laukiantis darbuotojas
Darbo dienos pabaigos laukiantis darbuotojas / 123rf.com nuotr.

1. Vilniečio kortelę pildykite internetu. Šios kortelės turėtojai jau trejus

metus gali pasirinktais bilietais pasipildyti turimas Vilniečio korteles, pasitikrinti bilietų ir lėšų likutį. Skiltyje „Kortelių valdymas“ galima įtraukti daugiau negu vieną Vilniečio kortelę, o jas papildyti galima visas vienu metu – tiesiog prie kiekvienos iš kortelių reikia pasirinkti, kokiais bilietais norima papildyti nurodytas korteles. Taip vienas vartotojas patogiai gali naudotis keliomis kortelėmis. Ši funkcija turėtų būti ypač naudinga tėvams, perkantiems bilietus mažiesiems.

2. Niekada nebesirūpinkite mokesčiais už komunalines ir kitas paslaugas. Pamirškite atsiskaitymo knygeles ir eiles. Pavyzdžiui, bankas „Swedbank“ savo klientams siūlo patogesnį ir daug pigesnį būdą apmokėti sąskaitas internetu. Sudarę sutartį, sąskaitas už komunalines ir kitas paslaugas galite gauti tiesiai į savo interneto banką. Pasirinktą dieną jos būtų apmokėtos automatiškai, jums nereikėtų daryti mokėjimo pavedimų ir rūpintis terminais. Papildomai galite užsisakyti SMS žinutes, kurios praneš apie sąskaitų apmokėjimą.

Automatinis apmokėjimas yra nemokamas, jei lėšų gavėjas turi sąskaitą tame pačiame banke – sutaupote mokesčius už mokėjimo pavedimus. „Swedbank“ banko klientai sudaryti e. sąskaitos automatinio mokėjimo sutartį galite interneto banke pasirinkę nuorodas „Kasdienės paslaugos“ – „E. sąskaitos“ – „E. sąskaitos prašymai“. Pasirinkite bendrovę iš kurios norite gauti e. sąskaitą ir įveskite reikalingus mokėtojo duomenis.

3. Maisto produktus į namus užsisakykite ir už juos mokėkite internetu. Jei anksčiau šia galimybe galėjo naudotis tik sostinės gyventojai, dabar paslauga teikiama visoje Lietuvoje. Išvardinti visus paslaugos privalumus būtų sudėtinga, pabandysime paminėti kelis svarbiausius. Pirma, visos prekės atkeliauja iki jūsų namų durų, o produktų pristatymas dažnai nemokamas. Antra, ramiai ir be streso galite apgalvoti ko jums reikia, sudaryti prekių krepšelį visai savaitei ir taip išvengti kasdienių vizitų į maisto prekių parduotuves. Trečia, patys pasirenkate produktų pristatymo laiką. Rūpinatės produktų kokybe? Neverta nerimauti, prekybininkai suteikia visas galimybes pasikeisti, atsisakyti jūsų lūkesčių neatitikusių produktų tiesiog tarpduryje ir nesudėtingai atgauti pinigus.

4. Bilietais į kiną pasirūpinkite iš anksto. Vargina eilės kino teatruose? Lietuvoje galimybė įsigyti bilietus į pasirinktus filmus kino mylėtojams suteikiama jau ne vienerius metus. Iš anksto galite pasirinkti vietą kino salėje. Labai patogu pirkti bilietus į kino filmu premjeras ir kino festivalius. Atvykus į kino teatrą su šeima ar antra puse, nereikės rinktis bet kokio filmo, nes bilietų į jūsų pasirinktą nebeliko. Dažnai pasitaikanti situacija, tiesa?

5. Drabužius pabandykite pirkti internetu – tokios pasiūlos Lietuvoje dar nebuvo. Šie metai Lietuvos stileivoms kaip niekada džiugūs. Prekybą drabužiais internetu Lietuvoje pradėjo tokie tarptautiniai mados gigantai kaip „Zara“, „Bershka“, „Pull and Bear“, „H&M“ ir kiti. Pirkėjams sudarytos visos galimybės nepatikusius drabužius pasikeisti, grąžinti ir atgauti pinigus. Jei anksčiau dėl internete matyto ir patikusio drabužio mažesnių miestų gyventojams tekdavo nukeliauti vieną kitą šimtą kilometrų, tai dabar kurjeris per kelias dienas visas trokštamas sukneles ir batelius gali pristatyti į jūsų namus bet kurioje Lietuvos vietoje.

6. Pasirūpinkite toli gyvenančiais artimaisiais – išbandykite e. vaistinių paslaugas. Jei gyvenate toli nuo jums brangių žmonių, ši paslauga jums turėtų labai aktuali. Dabar vitaminus, vaistus susirgusiems jūsų artimiesiems ar net jums patiems taip pat gali pristatyti kurjeriai. Juk žinome, kaip nesmagu epidemijų metu stumdytis eilėse ar kosėjant ir čiaudint ieškoti artimiausios vaistinės. Sudedate jums reikalingų prekių virtualų krepšelį ir dažniausiai jau kitą dieną prekės pasiekia jūsų nurodytą adresatą.

7. Vaikų pietums skirtus pinigus perveskite į jų asmeninę banko kortelę. Jei jūsų vaikai šiek tiek ūgtelėję, jiems toks žingsnis suaugusiųjų pasaulio link tikrai pasirodys smagus. Jums, tėvams, kaskart nereikės rūpintis, ar turite pakankamai grynųjų savo piniginėje, rytais prieš nuvežant atžalas į mokyklą neteks gaišti laiko ieškant artimiausio bankomato. Iškilus poreikiui, galėsite patikrinti vaiko banko išlaidų išklotinę ir sužinoti, ar pinigai leidžiami pagal paskirtį. Be to, interneto banke galite nustatyti, kad tam tikra suma į vaiko sąskaitą būtų pervedama automatiškai, jūsų pasirinktu dažnumu.

8. Planuokite atostogas ir už jas mokėkite patys. Nebūtina pirkti iš anksto paruošto atostogų paketo iš kelionių agentūrų. Net ir įsibėgėjus atostogų sezonui, skrydžių bendrovės ir viešbučiai specialiuose tinklapiuose kasdien pasiūlo tūkstančius puikių galimybių keliauti ir apsistoti pigiau. Patys dėliokite savo maršrutą, lyginkite ir analizuokite kainas. Nustebsite, kiek daug puikių pasiūlymų jūsų laukia interneto platybėse. Egzotiški kraštai ir svajonių atostogos, planuojant patiems, taps kur kas lengviau pasiekiami ir, žinoma, nereikės mokėti kelionių agentūroms už suteiktas paslaugas.

Įdomu, ką internetu dažniausiai perka kiti mūsų šalies gyventojai? Statistikos departamento duomenimis, 2015 metais populiariausių internetu perkamų prekių kategorijų penketukas Lietuvoje atrodo taip: 1. drabužiai, avalynė ir sporto prekės, 2. namų ūkio reikmenys, 3. bilietai į teatrą, kiną, koncertus, 4. maistas ir kasdienio naudojimo prekės, 5. elektroniniai prietaisai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas