Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 15 /10:52

A.Armonaitė: „Baltic Classifieds Group“ – trečiasis Lietuvos „vienaragis“

Skelbimų portalus Baltijos šalyse valdanti bendrovė „Baltic Classifieds Group“ tapo trečiuoju Lietuvos „vienaragiu“, pranešė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Tiesa, „Unicorns Lithuania“ vadovė Inga Langaitė sako, kad milijardo eurų vertę įmonė perkopė jau anksčiau, tačiau šis faktas nebuvo pastebėtas, nes pati įmonė apie tai neskelbė.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Sveikinu Lietuvos startuolių bendruomenę ir „Baltic Classifieds Group“ tapus oficialiu trečiuoju vienaragiu iš Lietuvos“, – trečiadienio rytą feisbuke parašė ministrė.

„Vienaragiais“ vadinami startuoliai, kurių vertė perkopė 1 mlrd. eurų. Lietuvoje šį statusą turi drabužių mainų ir prekybos startuolis „Vinted“ bei kibernetinės saugos sprendimų bendrovė „Nord Security“.

„Baltic Classifieds Group” (BCG), kuriai Lietuvoje priklauso skelbimų portalai Autoplius.lt, Aruodas.lt, Skelbiu.lt, CVbankas.lt ir kiti, kontroliuoja keliolika skelbimų portalų Lietuvoje, Estijoje ir Latvijoje.

Kaip skelbia Inovacijų agentūra, šiandien pasirodžiusioje „Dealroom“ apžvalgoje patvirtinta, kad „Baltic Classifieds Group“ tapo trečiuoju „vienaragiu“ iš Lietuvos.

„Unicorns Lithuania“ vadovė I.Langaitė 15min sakė, kad susiklostė keista situacija, nes „Baltic Classifieds Group“ 1 mlrd. eurų vertę perkopė jau anksčiau, tačiau ši žinia viešumoje pasirodė tik paskelbus „Dealroom“ ataskaitą.

Asmeninio archyvo nuotr./Inga Langaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Inga Langaitė

„Dealroom“ kasmet daro ataskaitas, peržiūri sistemos duomenis ir būtent naujausiose ataskaitoje po įvykusio IPO (angl. initial public offering, pirminis viešas akcijų siūlymas) įtraukė „Baltic Classifieds Group“ kaip trečią „vienaragį.“ A.Armonaitė todėl ir išėjo su šia žinia. Situacija truputį keista, gerokai po fakto yra džiaugiamasi šita situacija. Šis momentas buvo nelabai pastebėtas“, – 15min komentavo I.Langaitė.

Pasak I.Langaitės, „šis faktas buvo praleistas“, nes pati įmonė viešai nekomunikavo nei apie ėjimą į biržą, nei apie pasiektą vertę.

Vis dėlto I.Langaitė sutiko, kad tai svarbi naujiena.

„Aišku, džiaugiamės, kad turime jau de facto trečią vienaragį savo sąskaitoje, bet aš visą laiką stengiuosi apibrėžti, kad vienaragis yra aktyvumo, brandumo pasekmė. Pastaruosius 6 metus ir ypač pastaruosius 2–3 metus kompanijos sparčiai auga, tad „vienaragiai“ yra kaip vyšnia ant torto“, – komentavo „Unicorns Lithuania“ vadovė.

„Baltic Classifieds Group” listinguojama Londono akcijų biržoje.

„Dealroom“ apžvalgos duomenimis, vertinant nuo 2017 m. iki 2022 m., Centrinėje ir Vidurio Europoje Lietuva yra antra greičiausiai auganti startuolių ekosistema. Per penkerius metus jos vertė išaugo beveik 17 kartų ir šiuo metu yra vertinama 9,5 mlrd. eurų. Lietuvą lenkia tik Kroatija, kurios vertė per penkmetį išaugo beveik 20 kartų. Bendras Centrinės ir Vidurio Europos šalių startuolių ekosistemos augimo vidurkis – 4,2 kartai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi