Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Armonaitė Izraelyje aptars investicijų pritraukimą, turizmo vystymą

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pirmadienį pradėjo vizitą Izraelyje, kur su verslo atstovais ir potencialiais investuotojais aptars inovacijų, investicijų pritraukimą ir turizmo projektus, domėsis startuolių ekosistemos plėtra, gynybos pramone.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Planuojama, kad A.Armonaitė susitiks su Izraelio ekonomikos ir pramonės ministre Orna Barbivai, Inovacijų agentūros valdybos pirmininku, apsilankys viename didžiausių startuolių centrų, turizmo parodoje IMTM, keliose įmonėse, kurias pakvies investuoti Lietuvoje, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

A.Armonaitė su Izraelio turizmo ministru Yoeliu Razvozovu pasirašys susitarimą dėl bendradarbiavimo turizmo srityje ir aptars tiesioginių skrydžių tarp šalių galimybę.

„Turėtume ir toliau aktyvinti dvišalius santykius gyvybės mokslų, kibernetinio saugumo ir kitose aukštųjų technologijų srityse. Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą akivaizdoje ypatingą svarbą įgyja Izraelio patirtis sėkmingai įgyvendinant bendrus mokslo ir gynybos pramonės projektus. Todėl matome dar daug erdvės abipusių santykių plėtrai“, – pranešime sakė A.Armonaitė.

Ji taip pat siūlo ieškoti galimybių pradėti bendrą Izraelio ir Lietuvos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) programą.

Dvišalė Lietuvos ir Izraelio prekyba praėjusiais metais siekė 101 mln. eurų: eksportas – 75 mln. eurų, importas – 27 mln. eurų. Tiesioginės Izraelio investicijos Lietuvoje siekia beveik 60 mln. eurų.

Izraelio gyventojai yra vieni daugiausiai laiko Lietuvoje praleidžiančių turistų: pernai vienas užsienio turistas Lietuvoje vidutiniškai buvo apsistojęs 2,34, o Izraelio – 3,8 nakvynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas