Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Armonaitė: nulinis pelno mokestis turėtų būti taikomas visoms investicijoms į plėtrą

Šių metų pabaigoje baigiant galioti pelno mokesčio lengvatai į naujas technologijas investuojančiam verslui, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad nulinis mokesčio tarifas turėtų būti taikomas visoms plėtrai skirtoms įmonių investicijoms.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Aš matyčiau, kad yra svarbu ne tik neapmokestinti įmonių investicijų į MTEP (mokslinius tyrimus, eksperimentinę plėtrą – BNS), bet ir bendrai į plėtrą – ar tai būtų darbuotojai, ar tai būtų naujos investicijos – turiu omenyje reinvestuojamo pelno modelį ar paskirstyto pelno neapmokestinimą“, – BNS antradienį sakė A.Armonaitė.

„Manau, kad nereikia apmokestinti įmonių plėtros pelno mokesčiu – ar tai būtų inovatyvi veikla, ar neinovatyvi. Šiuo požiūriu aš nieko naujo nepasakiau, nes visada tą siūlėme ir dėl to diskutuojame, tai tikiuosi, kad toje šviesoje ir tai diskutuosime“, – teigė ministrė.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė interviu BNS teigė, jog pelno mokesčio lengvata investuojančiam verslui „turi savo logiką“, o skatinant investicijas bus siūloma ir papildomų galimybių.

Dabar 5 proc. pelno mokesčio tarifas taikomas į MTEP investuojančių įmonių pelnui, o į technologinį atsinaujinimą investuojančios įmonės gali iki 100 proc. susimažinti apmokestinamąjį pelną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas