Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Armonaitė ragina spartinti paslaugų gyventojams skaitmeninimą

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė antradienį pradeda darbo vizitą Paryžiuje, kur Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Ministrų tarybos sesijoje su kolegomis aptars bendrijai aktualius įvairių sričių skaitmeninimo klausimus ir skaitmeninės atskirties pasaulyje mažinimą, rašoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Interviu su A. Armonaite: apie karantiną, migrantų krizę ir partijos siekius
Aušrinė Armonaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

A.Armonaitė kolegoms pristatys šiuo metu Lietuvoje vykdomus darbus: įvairių valstybės duomenų atvėrimą visuomenei, valstybės valdomų informacinių technologijų išteklių konsolidaciją, valstybės pastangas didinti šalies gyventojų IT raštingumą, naujų technologijų diegimą viešajame sektoriuje, įvairių paslaugų perkėlimą į virtualiąją erdvę. Pasak ministrės, skaitmeninę verslo transformaciją labai paspartino COVID pandemija, o dabar atėjo laikas skaitmeninei visuomenės transformacijai.

„Žmonės yra mūsų prioritetas. Skaitmeninimas turi sudaryti vienodas galimybes visiems gyventojams, nepaisant jų amžiaus, gyvenamosios vietovės ar lyties. Todėl įvairiomis programomis ir projektais turime nuosekliai skatinti skaitmeninį raštingumą ir skaitmeninių įgūdžių tobulinimą, kad kiekvienas mūsų galėtų pasinaudoti skaitmeninės transformacijos pranašumais“, – sako A.Armonaitė.

Tarp Lietuvos prioritetų – valstybės informacinių išteklių konsolidavimas, kuris sukurtų tvirtą pagrindą skaitmeniniam viešajam sektoriui, ir viešojo sektoriaus duomenų atvėrimas, kad būtų išnaudotas duomenimis grįstas inovacijų potencialas.

Lietuvos ministrė taip pat sakys sveikinimo kalbą renginyje, skirtame lyčių atskirties problemoms spręsti skaitmeninių technologijų taikymo srityje.

A.Armonaitė vizito metu taip pat susitiks su Prancūzijos valstybės skaitmeninės pertvarkos ir elektroninės komunikacijos ministru Cédricʼu O ir aptars bendros Europos skaitmeninės rinkos kūrimo, įvairių verslo paslaugų ir sistemų skaitmeninimo ir duomenų apsikeitimo realiu laiku klausimus. Pasak ministrės, norint spartinti bendrosios skaitmeninės rinkos plėtrą visoje ES, daugiausia dėmesio turėtų būti skiriama tokiems veiksniams kaip elektroninė tapatybė, elektroninis antspaudas, elektroninės sąskaitos faktūros ir elektroninis parašas.

Suderintos ES skaitmeninės sistemos kūrimas ir vystymas yra esminis uždavinys siekiant užtikrinti tarpvalstybinių paslaugų teikimą ir keitimąsi duomenimis. Tačiau šiuo metu dėl nesuderintų keitimosi duomenimis standartų ir procesų bei esamų kliūčių tarp šalių vis dar egzistuoja laisvo duomenų judėjimo trikdžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas