Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka: Baltarusijai nepriimtinos TVF sąlygos skubiam finansavimui

Baltarusijai nepriimtinos Tarptautinio valiutos fondo (TVF) keliamos sąlygos skubiam finansavimui gauti, pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“ nuotr.

„Buvo pareikšta apie galimybę skirti Baltarusijai 940 mln. JAV dolerių vertės vadinamąjį skubų finansavimą. Šis reikalas išspręstas? Ne“, – sakė jis.

A.Lukašenkos žodžiais, Baltarusijai nepriimtinos papildomos šios paskolos suteikimo sąlygos, kurios nėra susijusios su galimo susitarimo finansine dalimi.

„Atsirado reikalavimų: kovodami su koronavirusu vadovaukitės Italijos pavyzdžiu. Aš nenoriu, neduok Dieve, kad Baltarusijoje pasikartotų Italijos scenarijus. Turime savo šalį ir savo padėtį“, – sakė Baltarusijos lyderis.

„TVF ir toliau iš mūsų reikalauja: įveskite karantiną, izoliavimąsi, komendanto valandas. Kas per kvailystės? Mes pagal dūdelę nešokinėsim“, – pabrėžė A.Lukašenka.

Kaip jau buvo skelbta, Baltarusija balandžio pradžioje kreipėsi į TVF su oficialiu prašymu skirti jai 900 mln. JAV dolerių vertės skubų finansavimą koronaviruso pandemijos padarinių švelninimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai