Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 10 05 /17:22

„Ahlstrom“ pasitraukimą iš Vilniaus lėmė vidinė pertvarka

„Ahlstrom“ kompanijos pasitraukimas iš Lietuvos nesusijęs su šalies investiciniu klimatu ar kainomis – tą lėmė grupės restruktūrizavimas po susijungimo su kita įmone. Vilniuje 2014-aisiais atidariusi grupė čia planavo plėtrą, tačiau po susijungimo su kita bendrove dabar darbo neteks 75 darbuotojai.
Atleido merginą iš darbo
Atleido merginą iš darbo / 123RF.com nuotr.

Prieš trejus metus Vilniuje paslaugų centrą atidariusi pasaulinė aukštos kokybės techninio pluošto gamintoja Suomijos „Ahlstrom“ atleidžia visus darbuotojus.

Darbo birža ketvirtadienį informavo, kad „Ahlstrom Vilnius“ apie atleidimą įspėjo 75 darbuotojus.

Tiesa, „Sodros“ duomenys rodo, kad rugpjūtį bendrovėje dirbo 67 darbuotojai, vidutinis jiems mokamas darbo užmokestis rugpjūtį sudarė 1490 eurų, panašus atlyginimas buvo mokamas ir ankstesniais mėnesiais.

Kompanijos sprendimas trauktis stebina, kadangi dar pernai „Ahlstrom“ prezidentas Marco Levi's aiškino, kad paslaugų centro įkūrimas Lietuvoje pasiteisino. Kompanija paslaugų centrą Lietuvoje atvėrė 2014-aisiais metais.

M.Levi's pernai žiniasklaidai teigė, kad svarstoma į Lietuvą netgi perkelti pirmąjį gamybos padalinį, ir sprendimai dėl to turėjo būti priimti 2018-aisiais. Lietuvą jis tuomet įvardijo kaip šalį, kuri yra potenciali naujiems investiciniams projektams.

Nesusijęs su šalies patrauklumu

„Planas uždaryti mūsų klientų aptarnavimo ir finansinių sandorių centrą Vilniuje susijęs su decentralizuoto veiklos modelio diegimu naujai suformuotoje kompanijoje po „Ahlstrom Corporation“ ir „Munksjö“ susijungimo. Šiuo planu mes siekiame optimizuoti daugelį biurų pasaulyje ir geriau išnaudoti turimą infrastruktūrą. Deja, tai turės neigiamą poveikį mūsų personalui Lietuvoje“, – 15min teigia kompanijos santykių su investuotojais ir žiniasklaida vadovas Juho Erkheikkis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Katinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Katinas

„Investuok Lietuvoje“ gavo bendrovės „Ahlstrom-Munksjo“ paaiškinimą, kad paslaugų centro Vilniuje uždarymas nesusijęs su šalies investicine aplinka, darbuotojų kompetencijomis, darbo rinka ar kitais faktoriais, kuriems galima daryti įtaką.

„Sprendimas priimtas vykdant restruktūrizaciją po dviejų įmonių susijungimo. Be to, bendrovė investavo į paslaugų centre dirbusius specialistus, kurių kompetencijos bus itin reikalingos kituose Skandinavijos šalių paslaugų centruose“, – aiškina užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Pati „Ahlstrom-Munksjo“ pranešime aiškina, kad pasikeitimai susiję su pertvarkoma klientų aptarnavimo ir finansinių operacijų struktūra – dėl to uždaromi paslaugų centrai Vilniuje ir Atlantoje, JAV.

„Sprendimas buvo priimtas siekiant prisitaikyti prie decentralizuoto naujos kompanijos veikimo būdo, sumažinti nuotolinių ofisų skaičių ir efektyviau išnaudoti turimą infrastruktūrą. Šis sprendimas tiesiogiai turės įtakos apie 100 „Ahlstrom-Munksjo“ darbuotojų“, – bendrovės pranešimą cituoja portalas vz.lt.

Atskiros kompanijos „Ahlstrom Corporation“ ir specializuotų popieriaus gaminių gamintoja „Munksjo“ susijungė šiemet balandžio 1 dieną. Kartu grupė pasaulyje turi 6000 darbuotojų, jos pardavimo pajamos per metus siekia 215 milijardų eurų.

Grupė prekiauja pluoštinėmis medžiagomis ir iš jų pagamintais produktais, automobilių filtrais, sveikatos apsaugos priemonėmis. Grupės pardavimai Lietuvoje pernai sudarė daugiau nei 2 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas