Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Airija pareiškė turinti „didelių abejonių“ dėl J.Bideno siūlomo minimalaus pelno mokesčio

Airija turi „didelių abejonių“ dėl JAV prezidento Joe Bideno pasiūlymo nustatyti bent 15 proc. siekiantį pasaulinį minimalų pelno mokestį, antradienį kanalui „Sky News“ teigė Airijos finansų ministras Paschalis Donohoe.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Turime tikrai didelių abejonių dėl tokio dydžio pasaulinio minimalaus pelno mokesčio, koks būtų naudingas tik tam tikroms šalims ir tik tam tikro dydžio ekonomikoms – dėl to mes tikrai nerimaujame“, – kalbėjo P.Donohoe.

„Sky News“ duomenimis, P.Donohoe teigė, kad Airija ketina dar kelerius metus išlaikyti 12,5 proc. siekiantį pelno mokesčio tarifą.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros derybų organizacijoje (EBPO) šiuo metu vyksta derybos dėl pasaulinio minimalaus pelno mokesčio tarifo.

Vašingtonas pasiūlė visuotinio pelno mokesčio idėją, kad didžiosios ekonomikos galėtų pasiekti susitarimą dėl bendro minimalaus pelno mokesčio įvedimo, kuris nutrauktų varžybas dėl įmonių viliojimo siūlant galimybę mokėti kuo mažesnius mokesčius.

Prancūzija ir Vokietija palaikė JAV pasiūlymą, o jų parama yra labai svarbi EBPO derybose.

Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire, atvykęs į derybas su savo euro zonos kolegomis, teigė, kad Prancūzija „gali sutikti su 15 proc. tarifu – tai gali būti geras kompromisas“.

Vis dėlto „pagrindinis klausimas nėra skaičius“, – teigė B.Le Maire ir primygtinai priminė, kad greitas politinis susitarimas būtų labai svarbus ir jį reikalinga pasiekti ne vėliau kaip iki G20 susitikimo Italijoje liepos mėnesį.

Vokietijos finansų ministras Olafas Scholzas pasveikino JAV pasiūlymą kaip „tikrai didelę pažangą“, kuri derybas atvedė į „tašką, kuriame galime išvysti, kad mums pavyks susitarti“.

EBPO derybomis siekiama sustabdyti tai, ką Vašingtonas vadina „lenktynėmis iki galo“, vykstančias tarp šalių, besivaržančių siekiant pasiūlyti įmonėms galimybę mokėti mažiausius mokesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas