Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečių mėnesinės išlaidos šią vasarą yra 756 JAV doleriais didesnės nei pernai

2021 metų vasarą amerikiečiai vidutiniškai išleidžia 756 JAV doleriais per mėnesį daugiau nei prieš metus, pranešė CNBC, remdamasi JAV draudimo bendrovės „MassMutual“ atliktu tyrimu, kuriame bendra JAV gyventojų išlaidų suma nebuvo nurodyta.
Sumner Welles deklaracijos paskelbimo dienos minėjimas
JAV vėliava / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apklausa taip pat parodė, kad amerikiečiai šią vasarą atsideda mažiau pinigų – tik 9 proc. gaunamų pajamų. Pernai šis skaičius siekė 33 procentus.

Beveik pusė respondentų (48 proc.) pranešė, kad per pastaruosius 3 mėnesius jiems pavyko sutaupyti mažiau nei 500 JAV dolerių. Balandžio mėnesį tokių respondentų skaičius buvo 33 procentai.

Tyrimas atliktas liepos 21–28 dieną, buvo apklaustas 1 tūkst. amerikiečių.

Remiantis paskelbtais duomenimis, Tūkstantmečio ir Z kartos amerikiečiai vidutiniškai išleido daugiau, o jų išlaidos per mėnesį padidėjo 1 016 JAV dolerių, lyginant su praėjusia vasara. Šių kartų atstovai tokį išlaidų padidėjimą sieja su kavinių ir restoranų, viešųjų įstaigų atidarymų ir renginių atnaujinimu po dėl COVID-19 pandemijos įvesto karantino.

„Jauni amerikiečiai skuba vėl grįžti prie įprasto gyvenimo, užuot priėmę atsakingus sprendimus ir poilsį bei pramogas atidėję vėlesniam laikui“, – pakomentavo „MassMutual“ vadovas Jutos valstijoje Paulas LaPiana.

Prieš naujų mokslo metų pradžią amerikiečiai planuoja dar daugiau išlaidų.

Remiantis „Mastercard SpendingPulse“ prognoze, mokyklinių prekių pardavimai šiais metais JAV pinigine išraiška padidės 6,7 proc., palyginti su 2019 metais, ir 5,5 proc., palyginti su 2020 metais.

Kita numatomų išlaidų kategorija yra susijusi su biurų atidarymu visoje šalyje, pažymi CNBC.

Daugelis apklaustųjų nerimauja dėl savo finansinės padėties, numatydami kelionių į darbą ir naujų drabužių pirkimo išlaidas.

Vis dėlto, išplitus naujai COVID-19 atmainai ir padidėjus užsikrėtusiųjų skaičiui, šios prognozės gali neišsipildyti, nes virtinė amerikiečių įmonių ir mokyklų svarsto galimybę toliau dirbti ir mokyti vaikus nuotoliniu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?