Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Andrius Tapinas su „Laisvės TV“ traukiasi iš „Contribee“ platformos

Andrius Tapinas šeštadienį savo „Facebook“ paskyroje skelbia, kad kartu su „Laisvės TV“ traukiasi iš „Contribee“ sutelktinio rėmimo platformos. Pasak garsaus visuomenininko, tai padaryti nuspręsta dėl neskaidrių „Contribee“ įmonės vadovo Gedimino Ratkevičiaus veiksmų.
Andrius Tapinas
Andrius Tapinas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Dabar ne savo noru vėl atsidūrėme konflikte, kuris susijęs ne su Laisvės TV, bet su finansine platforma, kurioje mes esame – „Contribee“. Priminsiu, jog į lietuvišką įmonę „Contribee“ perėjome po to, kai „Patreon“ karo pradžioje uždarė vieno iš Ukrainos fondų, teikiančių paramą Ukrainos gynėjams, sąskaitas.

Prieš kurį laiką mus pasiekė informacija apie rimtas problemas „Contribee“ įmonėje, kai įmonės vadovas ir vienas iš pagrindinių akcininkų – Gediminas Ratkevičius persivedė sau įmonės klientų (ne Laisvės TV) pinigus, o po to paaiškėjus šiam faktui, formino tai kaip paskolą ir grąžino pinigus. Yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, vadovas pasitraukė, tačiau vis dar lieka įmonės akcininkas.

Jo akcijos šiuo metu yra areštuotos. Taip pat buvo pakeista valdyba, jos pirmininke paskirta teisininkų kontoros, kuri atstovauja „Contribee“ ir tą patį buvusį vadovą, atstovė. Investuotojų ir fondų atstovai tai ginčija ir vadina neteisėtu veiksmu, vyksta rimtas komercinis konfliktas, – pasakoja A.Tapinas.

Pasak jo, dar pasirodė, jog „Contribee“ yra skolinga solidžią sumą – daugiau kaip 70 000 eurų nesumokėtų mokesčių VMI.

„Liepos 16 dieną kreipiausi į visus „Contribee“ akcininkus, investuotojus ir valdybos narius didžiausio jų kliento – „Laisvės TV“ vardu prašydamas susitikimo, kurio metu būtų paaiškinta visa situacija ir bendrovės ateitis.

„Contribee“ nuotr./„Contribee“ įkūrėjai M. Michalauskas (kair.), A. Jakučionis, G. Ratkevičius
„Contribee“ nuotr./„Contribee“ įkūrėjai M. Michalauskas (kair.), A. Jakučionis, G. Ratkevičius

Pokalbio metu vis dar buvo laikomasi linijos, kad čia buvo paskola direktoriui, nors visi puikiai supranta, kad buvo bandymai pasisavinti pinigus. Buvo pripažinta, kad skola VMI atsirado dėl paties buvusio direktoriaus aplaidaus darbo. Akcininkai ir investuotojai kaltino vienas kitą ir neatrodė, jog gali priimti sprendimą dėl tolimesnės įmonės veiklos.

Susitikimo metu „Laisvės TV“ išsakė aiškią poziciją – mūsų vertybės neleidžia apsimesti, kad bendrovėje nieko neįvyko ir mes galime dirbti toliau su „Contribee“ tik tada, jeigu pasikeičia visa vadovybė ir pagrindiniai akcininkai, ateina nauji investuotojai, atliekamas veiklos auditas ir užtikrinamas tolimesnės veiklos skaidrumas. „Contribee“ akcininkų siūlomas variantas, kad akcijos būtų parduotos su jų teisininkais susijusiai įmonei, mums nepasirodė labai skaidrus, – dėsto Andrius Tapinas.

Visuomenininko teigimu, iki rugpjūčio pradžios jokių poslinkių neįvyko, konfliktas neišsisprendė, nauji investuotojai neatsirado, jo žiniomis, buvęs vadovas per kitus asmenis vis dar dalyvavo įmonės veikloje.

„Rugpjūčio 9 dieną direktoriaus pareigas einančio Adrijaus Jakučionio išplatintas raštas „Contribee“ klientams irgi, švelniai tariant, neatitinka tikrovės.

Ieškodama sprendimų mūsų įmonė „Laisvės Media Group“ netgi pateikė pasiūlymą dviems pagrindiniams akcininkams – Gediminui Ratkevičiui ir Adrijui Jakučioniui – išpirkti jų akcijas ir padengti bendrovės skolas užtikrinant sklandžią veiklą, ir sulaukė teigiamo atsakymo, bet po kelių dienų Gedimino Ratkevičiaus nuomonė pasikeitė.

Esą jis gali gauti geresnį pasiūlymą iš kitų investuotojų, bet turint omeny, kad paties G.Ratkevičiaus akcijos yra areštuotos kitame konflikte, kiti akcininkai ir fondų atstovai nevertina to rimtai, sunku tikėtis, kad problema ir konfliktas būtų išspręsti.

Esant tokiai situacijai nematome galimybių toliau tęsti bendradarbiavimo su „Contribee“ įmone ir nebesinaudosime jų kaip sutelktinio finansavimo platformos paslaugomis nepaisant jų patikinimų, kad piniginės lėšos, esančios „Contribee“ platformoje yra saugios.

Artimiausiu metu informuosime visus „Laisvės TV“ rėmėjus, kokioje kitoje platformoje mes dirbsime, paaiškinsime, kaip patogiausia į ją pereiti.

Bet kaip jauni ir energingi vadovai nepasimoko, kad įmonės klientų pinigai nėra jų asmeniniai pinigai ir jų negalima išsivesti, pasiskolinti ar tiesiog pasiimti, kai užsimanai“, – užbaigia A.Tapinas.

Prokuratūra atlieka tyrimą susijusį su „Contribee“

Primename, kad teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą, susijusį su sutelktinio rėmimo platforma „Contribee“.

Dabartinis „Contribee“ direktorius ir vienas platformos akcininkų bei įkūrėjų Adrijus Jakučionis BNS patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl vieno iš buvusių platformos vadovų, kuris galimai savavališkai sudarė paskolos sutartį su „Contribee“ savo asmeninėms reikmėms.

„Vienas iš buvusių vadovų, pažeisdamas bendrovės („Contribee“ – BNS) vidaus tvarkas, savavališkai sudarė paskolos sutartį su bendrove savo asmeninėms reikmėms (...). Buvęs vadovas dėl šio įvykio buvo iškart atleistas iš užimamų pareigų“, – turinio kūrėjams antradienį išsiųstame laiške, kurį turi BNS, teigė A.Jakučionis.

Jis nurodė, kad dėl šių vadovo veiksmų „Contribee“ kreipėsi į teisėsaugą, šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas. Paaiškėjus šiai informacijai, įtariamojo buvo pareikalauta grąžinti pinigus, ką jis ir padarė, todėl niekas žalos nepatyrė.

„Contribee“ Registrų centrui pateiktame 2023 metų gruodžio 19 dienos valdybos posėdžio susirinkimo protokole nurodoma, kad tuo metu iš bendrovės direktoriaus pareigų buvo atšauktas Gediminas Ratkevičius, o į jo vietą paskirtas vienas platformos įkūrėjų Mantas Michalauskas.

Vėliau, šių metų vasario 20 dienos valdybos posėdyje nuspręsta M.Michalauską atšaukti iš „Contribee“ direktoriaus pareigų, jį pakeičiant dabartiniu vadovu A.Jakučioniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas