Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos bankas imsis priemonių, kad bankai dėl „Brexit“ nepristigtų likvidumo

Anglijos bankas imsis priemonių, kad bankų sektorius dėl artėjančio „Brexit“ nepristigtų likvidumo.
Anglijos bankas
Anglijos bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šių metų kovo ir balandžio mėnesiais atpirkimo sandorių aukcionai bus rengiami kas savaitę, o ne kas mėnesį, kaip tai daroma šiuo metu, pranešė Didžiosios Britanijos centrinis bankas.

„Tai pagrįsta atsargumo priemonė, kuri atitinka Anglijos banko finansinio stabilumo tikslą, todėl centrinis bankas, artimiausiais mėnesiais teikdamas likvidumą, elgsis lanksčiau“, – pažymima centrinio banko paskelbtame pranešime.

Tokio pat požiūrio Anglijos bankas laikėsi prieš 2016 metais įvykusį referendumą dėl tolesnės Didžiosios Britanijos narystės Europos Sąjungoje (ES) ir tuoj po jo.

„Anglijos bankas ir toliau atidžiai vertins rinkos sąlygas bei kontroliuos operacijas pinigų rinkoje, įskaitant jų dažnumą“, – nurodoma pranešime.

Parlamente antradienį kalbėjęs Anglijos banko vadovas Markas Carney (Markas Karnis) pažymėjo, jog sprendimas dažniau rengti atpirkimo sandorių aukcionus yra „normalaus planavimo nenumatytų aplinkybių atvejui“ dalis.

„Nemanome, kad rinkoje kiltų likvidumo krizė“, – pareiškė jis.

Savo kalboje jis pažymėjo, kad Didžiosios Britanijos ekonomikos augimo tempas „2018 metų pabaigoje smarkiai sulėtėjo ir 2019 metų pradžioje, kaip paaiškėjo, tebebuvo lėtas“.

„Dabartines ekonomikos augimo perspektyvas temdo neapibrėžtumas dėl būsimų Didžiosios Britanijos ir Europos Sąjungos ekonominių santykių. Šis neapibrėžtumas daro spaudimą verslui, vartotojams ir finansų rinkoms, o tai savo ruožtu skatins ekonominių statistinių duomenų kintamumą“, – pareiškė M. Carney.

Tuo tarpu svaro kursas trečią prekybos sesiją iš eilės kopia aukštyn euro atžvilgiu.

Didžiosios Britanijos valiutos kursas antradienį euro atžvilgiu pakilo iki 86,05 penso už eurą – aukščiausio nuo 2017 metų gegužės lygio. Tiesa, vėliau jis smuktelėjo iki 86,12 penso, bet buvo 0,7 proc. didesnis negu pirmadienio prekybos sesijos pabaigoje.

JAV dolerio atžvilgiu svaras antradienį pabrango 0,7 proc. iki 1,3194 JAV dolerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai