Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apklausa: dėl COVID-19 sumažėjo taupančių Latvijos gyventojų dalis

COVID-19 krizė padarė poveikį Latvijos gyventojų taupymo įpročiams: savo finansiniu saugumu šiemet taupydami rūpinasi 56 proc. gyventojų – 3 procentiniais punktais mažiau negu per pastaruosius trejus metus, parodė mažmeninės prekybos bendrovės „Maxima Latvija“ kartu su rinkos tyrimų bendrove SKDS atlikta apklausa.
Taupymas
Taupymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Beveik 36 proc. gyventojų kažkiek pinigų atsidėdavo nereguliariai, o 20 proc. tam tikrą pinigų sumą sutaupydavo kiekvieną arba beveik kiekvieną mėnesį.

Apklausos duomenimis, labiausiai sumažėjo taupymas konkrečiam tikslui, kaip antai švietimui ir sveikatos priežiūrai, kelionėms ir vestuvėms.

„Taupymo prioritetų pokyčius gali paaiškinti ne tik šalyje nustatyti apribojimai, bet ir pajamų sumažėjimas per pirmąją pandemijos bangą“, – pareiškė „Maxima Latvija“ atstovė Jelena Popjonoka.

Apklausos duomenys parodė, jog 48,5 proc. respondentų yra sutaupę kažkiek pinigų „juodai dienai“, nes nėra tikri dėl tolesnės ekonominės padėties, o 23,4 proc. taupė senatvei ir ši dalis yra 3 procentiniais punktais mažesnė negu 2019 metais.

Apklausoje dalyvavo 1,005 tūkst. 18–75 metų amžiaus Latvijos gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas