Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Apple“ akcijos pasiekė rekordines aukštumas

Antradienį „Apple“ akcijos pabrango 1,5 proc. ir baigė prekybą virš 188 JAV dolerių už vienetą ribos, taip pratęsdamos metų augimą ir leisdamos technologijų milžinei atsidurti ties 3 trilijonų JAV dolerių vertės riba, praneša „Business Insider“.
„Apple“
„Apple“ / 123RF.com nuotr.

Dabar „iPhone“ gamintojo rinkos vertė siekia 2,96 trilijono JAV dolerių. Jei akcijų kaina pakils dar 1,4 proc. ir išsilaikys, „Apple“ taps pirmąja akcine bendrove, kurios vertė biržos uždarymo metu bus 3 trilijonai JAV dolerių.

Kalifornijoje įsikūrusi įmonės akcijos nuo šių metų pradžios šoktelėjo 45 proc.

Šis augimas sutapo su tuo, kai investuotojai pradėjo investuoti į kitų didžiųjų technologijų bendrovių, tokių kaip „Nvidia“ ir „Meta Platforms“, akcijas, o susidomėjimas dirbtiniu intelektu sukėlė įspūdingą vertės augimo ralį.

Technologijų sektoriaus akcijoms taip pat buvo naudinga, kad Federalinė rezervų sistema (FED) kol kas sustabdė palūkanų normų didinimo procesą.

Kylant palūkanų normoms, investuotojams tampa patraukliau turėti obligacijų arba laikyti pinigus aukšto pajamingumo taupomojoje sąskaitoje, užuot rizikavus perkant akcijas.

Didžiulė „Apple“ rinkos vertė apie 500 mlrd. dolerių lenkia konkurentę „Microsoft“. Saudo Arabijos naftos milžinė „Aramco“, „Google“ patronuojančioji bendrovė „Alphabet“ ir „Amazon“ užbaigia vertingiausių bendrovių penketuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas