Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atėję į valdžią LSDP ir „Vardan Lietuvos“ atstovai žada imtis mokesčių pokyčių

Galimų būsimos koalicijos partnerių socialdemokratų ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovai žada imtis mokesčių pakeitimų, jeigu laimėtų rinkimus ir formuotų Vyriausybę.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Mūsų programoje buvo įvardytos nuostatos, kad mes pasisakome už didesnį mokestinį progresyvumą, už tai, kad tas didesnis progresyvumas pajamų pusėje būtų skaičiuojamas visumine apimtimi, apie tai, kad lengvatos tam tikriems sektoriams neturėtų toliau būti tęsiamos ir tai irgi turėtų būti vienas iš tų pajamų pusės mokesčių surinkimo dalių“, – LRT radijui penktadienį sakė Seimo narys, „Vardan Lietuvos“ atstovas Lukas Savickas.

Jis įsitikinęs, kad būsimos valdančiosios daugumos ir Vyriausybės nuostatose bus įvardyti demokratų „mokestinės dalies prioritetai“.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ prieš rinkimus žadėjo didžiausias gyventojų pajamas apmokestinti progresiniais 23 proc., 25 proc. ir 32 proc. tarifais.

„Stambiems verslininkams ir oligarchams, kurie turi labai didžiules pajamas, laikas nustoti rūpintis savo reikalais, o padėti spręsti realias problemas tam, kad galėtume spręsti realių žmonių problemas“, – sakė L.Savickas.

Socialdemokratė Rasa Budbergytė taip pat tikino, kad būsimiems valdantiesiems teks kalbėtis apie mokesčių pakeitimus.

„Manau, kad su Europos Komisija mums niekaip nepavyks susitarti (dėl dalies RRF paramos Lietuvai nekeičiant kai kurių mokesčių – BNS). Ir jeigu norėsime gauti RRF (Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano – BNS) lėšas, kiek žinau, bent jau Europos Komisija tikrai laukia naujos Vyriausybės, su kuria tęstų pokalbius“, – LRT radijui sakė R.Budbergytė.

„Visos vyriausybės norėtų nedaryti jokių mokesčių reformų. Tačiau gyventi tik iš ekonomikos prieaugio mums nepavyks“, – kalbėjo ji.

Skaičiuojama, kad neįvykdžius su mokesčių reforma susijusių rodiklių, Lietuva gali netekti šimtus milijonų eurų siekiančios RRF paramos.

Tuo metu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašu į Seimą išrinktas Ignas Vėgėlė teigė esantis prieš mokesčių keitimą ir kitas su jais susijusias reformas.

„Nuo tų mokesčių keitimų, kai prasideda, tai yra nuolatinis gąsdinimas verslo, individualiai veikiančių asmenų, kad čia tuoj kažkas atsitiks ir palaikoma dirbtinė įtampa“, – LRT radijui teigė I.Vėgėlė.

„Pagrindinė problema ne tai, kad biudžete nėra pinigų. Biudžete pinigų yra, sąžinės nėra – tai, kas buvo vykdoma“, – pridūrė jis.

Anot I.Vėgėlės, reikia išsiaiškinti, kiek tvirtas yra kadenciją baigiančių valdančiųjų įsipareigojimas Europos Sąjungai dėl mokestinių pakeitimų, siekiant gauti RRF lėšų.

„Mokesčius keisti reikia ir galima tik tada, kai mes žinome, kur padėti surinktas lėšas“, – sakė I.Vėgėlė.

„Nemuno aušros“ atstovė Agnė Širinskienė pakartojo partijos poziciją, jog reikia stabdyti bet kokius mokesčių pokyčius.

„Mes matome mokesčių augimą, kuris vyks nuo sausio 1 dienos. Kai kurie mokesčiai, kaip akcizas kurui, benzinui, dyzelinui, yra labai susiję su vartojimu (...) ir gyventojai savo kailiu patirs tam tikrą infliacijos augimą. Tai visus tuos procesus reikia stebėti ir žiūrėti, kaip bus“, – LRT radijui sakė A.Širinskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?