Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 17

Atvirlaiškio siuntimas Lietuvoje nuo vasario pabrango beveik dvigubai: kas tai lėmė ir kokios kainos kitur?

Nors elektroniniai laiškai jau seniai pakeitė popierinius, dalis gyventojų vis dar juos siunčia, kaip ir atvirlaiškius. Visgi nuo vasario gerokai pakilus Lietuvos pašto įkainiams, šalies viduje atvirlaiškio siuntimas pabrango beveik dvigubai. Tuo metu dalyje kaimyninių šalių siuntimo įkainis euro nesiekia. Kas tai lemia ir kaip tarp šalių skiriasi atvirlaiškio siuntimo kainos?
Laiškas
Laiškas / 123RF.com nuotr.

Kaunietis Jonas praėjusią savaitę feisbuke atkreipė dėmesį į gerokai nuo vasario pakilusį atvirlaiškio siuntimo įkainį. Dabar šio neregistruoto ir nepirmenybinio daikto siuntimas kainuoja 1,20 euro, kai iki vasario 1 d. kaina siekė 0,55 euro.

„Toks kainų pakėlimas labai įžeidžia. Pavyzdžiui, aš rašau atvirukus savo pensininkei tetai. Be to, atrodo, kartais daroma taip, kad tokios žinios tiesiog „pasimestų“ tarp kitų naujienų. Naujas biuras, naujas direktorius – taip ir liks nepagrįsta 1,20 euro siekianti atvirlaiškio siuntimo kaina“, – 15min kalbėjo Jonas.

Vytauto Dranginio nuotr./Atvirlaiškis
Vytauto Dranginio nuotr./Atvirlaiškis

Taigi, 15min palygino, kokia yra mažiausia kaina, už kurią galima išsiųsti neregistruotą ir nepirmenybinį atvirlaiškį kitų Europos šalių viduje. Svarbu, kad šiuo atveju lyginame tik kainą, tačiau į palyginimą neįtraukiame tokių veiksnių kaip pristatymo terminas ir pan. Palyginimas atliktas remiantis nacionalinių paštų puslapiuose skelbiama informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas