Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audito komitetas: Viešojo pirkimo vertės skaičiavimas neatitinka direktyvos nuostatų

Seimo Audito komitetas, svarstydamas Vyriausybės pateiktą Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimo projektą, suabejojo, ar Viešųjų pirkimų įstatyme nustatytos pirkimo vertės skaičiavimo taisyklės atitinka direktyvoje nustatytas taisykles. Komiteto pastebėjimus palaikė ir Europos teisės departamento atstovai, taip pat kompetentingi mokslininkai, atlikę šių įstatymo ir direktyvos normų analizę.
Šešėlinė ekonomika
Viešojo pirkimo vertės skaičiavimas gali neatitikti ES direktyvos nuostatų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Atsižvelgdamas į tai, kad nacionaliniuose įstatymuose turi būti tiksliai ir aiškiai įgyvendintos direktyvų nuostatos, Audito komitetas ragina Ūkio ministeriją išanalizuoti, ar esamas numatomo viešojo pirkimo vertės skaičiavimas atitinka direktyvos nuostatas ir tikslus. Nustačius, kad direktyva yra įgyvendinama neteisingai – kuo skubiau parengti ir pateikti reikalingas įstatymo pataisas.

Audito komiteto pirmininkė Jolita Vaickienė sako, kad „dabar kilo abejonė dėl Viešųjų pirkimų direktyvos tinkamo perkėlimo į nacionalinę teisę. Jeigu šios abejonės pasitvirtins, kas galėtų garantuoti, kad panašių esminių „netikslumų“ nėra padaryta perkeliant ir kitų direktyvų nuostatas?“

Tikimasi, kad visos abejonės dėl viešųjų pirkimų direktyvos bus pašalintos artimiausiu metu, ir, prireikus, bus tinkamai ir sistemiškai suredaguotos Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatos dėl pirkimo vertės skaičiavimo taisyklių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito