Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Audrius Žiugžda: Šiaulių bankas planuoja plėstis, parduodamu „Snoro“ turtu nesidomi

Vietos investuotojų bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) valdomas Šiaulių bankas siekia stiprinti pozicijas rinkoje, tačiau plėstis, įsigydamas parduodamą bankrutuojančio „Snoro“ banko turtą, neketina.
Šiaulių bankas
Šiaulių bankas / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

„Mes svarstėme, mąstėme, bet atsisakėme dalyvauti („Snoro“ turto pardavime – BNS). Kaip žinote, šiuo metu oficialiai pardavinėjami trys objektai, o neoficialiai – viskas. Oficialiai dėl tų trijų objektų intereso neišreiškėme“, – ketvirtadienį susitikime su investuotojais sakė Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda.

Anot jo, iš siūlomo įsigyti „Snoro“ turto įdomi yra investicijų grupė „Finasta“, taip pat išperkamosios nuomos paslaugas teikiantis „Snoro lizingas“.

„Pradėkim nuo “Finastos„ – tai įdomus verslas, gera komanda, bet pats verslas nuostolingas. Mes tikrai turime geresnių investavimo galimybių. Lizingas taip pat įdomus, pelningas, bet mes turime savo lizingo bendrovę“, – teigė A.Žiugžda.

Tuo tarpu parduodamas „Snoro“ mažmeninės bankininkystės verslas, anot Šiaulių banko vadovo, reikalautų daug investicijų.

„Mes nemanome, kad tai būtų pelninga investicija, tinklo išlaikymas ir reikalingos investicijos į fiksuotus kaštus būtų per didelės. Nes tai reikštų, kad tu turi investuoti ir į žmones. Mes nusprendėme, kad turime geresnių investavimo alternatyvų“, – sakė A.Žiugžda.

Jo teigimu, Šiaulių bankas ketina toliau plėtoti dabartinį verslą. Pasak A.Žiugždos, bankui lėšų pakanka, todėl papildomai pritraukti kapitalo neplanuojama.

A.Žiugždos vertinimu, bankai po pastarųjų metų krizių kol kas yra pakankamai atsargūs, todėl sparčios plėtros tikėtis neverta.

„Yra daug „Snoro“ klientų, kurie ieško finansavimo galimybių, bet mes įjungę stabdžius, bent kol kas. Sakyčiau, jeigu automobilis turi 7 pavaras, tai važiuojame antra, ir maksimaliai įjungsime kokią ketvirtą, bet ne daugiau“, – tvirtino Šiaulių banko vadovas.

Šiaulių bankas pernai uždirbo 12,812 mln. litų grynojo audituoto pelno, tuo tarpu 2010 metais buvo bankas buvo patyręs 24,1 mln. litų grynųjų nuostolių. Banko turtas per 2011 metus padidėjo 17 proc. ir gruodžio pabaigoje siekė 2,732 mlrd. litų

2011 metų pabaigoje 19,57 proc. Šiaulių banko akcijų valdė ERPB, 6,24 proc. – Gintaras Kateiva. 17 tarpusavyje susijusių akcininkų kartu valdė 43,46 proc. Šiaulių banko akcinio kapitalo.

Šiaulių banko akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Oficialiajame sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas