Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos ekonomikos augimas II ketvirtį viršijo prognozes

Australijos ekonomika antrąjį ketvirtį paaugo daugiau nei prognozuota, parodė trečiadienį paskelbti duomenys.
Sidnėjus, Australija
Sidnėjus, Australija / 123rf.com nuotr.

Visgi nerimaujama, kad rugpjūčio–spalio mėnesiais bus fiksuotas susitraukimas, nes dviejuose didžiausiuose miestuose yra paskelbtas karantinas, institucijoms mėginant suvaldyti naujausią COVID-19 protrūkį.

Australijos statistikos biuras pranešė, kad balandžio–birželio mėnesiais ekonomika augo 0,7 proc., šoktelėjus namų ūkių ir vyriausybės išlaidoms.

Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, ekonomika išsiplėtė 9,6 proc. – šį rezultatą lėmė labai žema palyginimo bazė.

„Vidaus paklausa šį ketvirtį augo 0,7 proc., o tai toliau didino namų ūkių išlaidas, privačias investicijas ir viešojo sektoriaus išlaidas“, – teigė statistikos biuro atstovas Michaelas Smedesas.

Visgi rodiklis neapima užsitęsusių ribojamų priemonių Sidnėjuje ir Melburne, taip pat kitose šalies dalyse, kuriose gyvena daugiau nei pusė 25 mln. gyventojų, poveikis.

Praėjusiais metais Australija patyrė pirmąją recesiją per beveik tris dešimtmečius, tačiau iki metų pabaigos šalies ekonomikai pavyko stipriai atsigauti, suvaldžius COVID-19 protrūkiams.

Institucijos yra susitariusios dėl gairių, kaip vėl atidaryti šalį, kai ji pasieks skiepijimo tikslus – 70 ir 80 procentų (greičiausiai kiek vėliau šiais metais), o tai dar kartą paskatins ekonomiką.

Nepaisant to, šalies vyriausybės nesutarimai dėl šio požiūrio gali sužlugdyti pastangas, o neslopstantis nerimas gali sutrukdyti panaikinti apribojimus visoje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento