Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Johnsonas: JAV skaitmeniniai milžinai turi būti „sąžiningai ir tinkamai“ apmokestinti

Vis labiau įsiplieskiant ginčui su JAV dėl „Amazon“, „Apple“, „Facebook“ ir „Google“ ir panašių bendrovių mokesčių, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas savaitgalį pareiškė, kad JAV skaitmeniniai milžinai turi būti „sąžiningai ir tinkamai“ apmokestinti.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos parlamentas jau pritarė naujajam pardavimo mokesčiui, kurį skaitmeniniai milžinai turės mokėti net ir tuo atveju, jeigu jų būstinė įsikūrusi ne šioje šalyje. Tai sukėlė Vašingtono pasipiktinimą.

Panašų mokestį nori įvesti ir Didžioji Britanija, kuri taip pat tikisi išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) išvakarėse sustiprinti santykius su Vašingtonu.

„Atvirai kalbant, privalome kažką padaryti ir sąžiningai bei tinkamai apmokestinti internetines bendroves, kurių pardavimai mūsų šalyje yra išties milžiniški“, – pareiškė B.Johnsonas prieš šeštadienį įvykusias derybas su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

„Esu atviras diskusijoms apie tai, kaip mes turėtume tai padaryti, ir esu pasiryžęs išklausyti mūsų Amerikos draugų nuomonę apie įvairias galimybes. Tačiau mes privalome kažką padaryti, kad šios bendrovės būtų sąžiningai apmokestintos“, – pridūrė jis.

Prancūzija patvirtino naują mokestį, siekdama užtaisyti spragą, dėl kurios kai kurie interneto milžinai Europos šalyse, kuriose uždirba milžinišką pelną, moka mažus mokesčius, nes savo Europos būstinę yra įkūrusios mažesnius mokesčius taikančiose ES valstybėse narėse.

Prancūzija yra sakiusi, jog panaikins savo mokestį, jeigu bus pasiektas tarptautinis susitarimas dėl skaitmeninių milžinų apmokestinimo.

Tuo metu Didžiosios Britanijos vyriausybė liepą pareiškė planuojanti nuo kitų metų balandžio skaitmeniniams milžinams įvesti 2 proc. pardavimo mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento