Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„BaltCap“ fondai prašo leidimo įsigyti „Xpediator“

Didžiausios Baltijos šalių privataus kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ fondai prašo Konkurencijos tarybos leidimo planuojamam tarptautinės logistikos įmonės „Xpediator“, kuri Lietuvoje kontroliuoja ekspedijavimo ir krovinių pervežimo įmonę „Delamode Baltics“, įsigijimo sandoriui.
Darbuotojas
Darbuotojas / 123rf.com

Konkurencijos taryba pranešė „BaltCap“ prašymą sandoriui gavusi balandžio viduryje.

Anot tarybos, „BaltCap“ fondai „BaltCap Private Equity Fund III usaldusfond“ ir „BPEF III Supplementary Investment Facility usaldusfond“ per naujai steigiamas tarpines bendroves įsigis 40 proc. „Xpediator“ akcijų bei taip įgis šios bendrovės ir su ja susijusių ūkio subjektų vienvaldę kontrolę.

Anksčiau skelbta, kad „BaltCap“ kartu su kitais investuotojais įsteigtas konsorciumas „DLM Bidco“ balandį pateikė pasiūlymą įsigyti „Xpediator“. Konsorciume taip pat yra pagrindinė „Xpediator“ akcininkė „Cogels“ bei įmonė „Nuoma ir kapitalas“, kurios akcininkas yra 20 proc. „Delamode Baltics“ akcijų valdantis Justas Veršnickas.

„Cogels“ pranešime Londono biržai skelbta, kad „Xpediator“ akcininkams už jų akcijas siūloma po 0,44 svaro – šia kaina visa įmonės vertė siekia 62,343 mln. svarų. „Cogels“ šiuo metu valdo apie 26,3 proc. „Xpediator“ įstatinio kapitalo, todėl už likusius 73,7 proc. bendrovės akcijų, BNS skaičiavimais, konsorciumui tektų sumokėti apie 45,9 mln. eurų.

1988 metais įkurta „Xpediator“ teikia logistikos, ekspedijavimo ir transporto valdymo paslaugas, ji veikia Jungtinėje Karalystėje ir Vidurio bei Rytų Europoje. 35 grupės padaliniuose dirba daugiau nei 1,5 tūkst. žmonių. „Xpediator“ akcijomis prekiaujama Londono vertybinių popierių biržos valdomoje Alternatyvių investicijų rinkoje (AIM).

Investuotojų konsorciumas ketina plėtoti „Xpediator“ krovinių ekspedijavimo paslaugas Europoje ir kituose regionuose bei didinti Jungtinėje Karalystėje įsikūrusio verslo apimtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas