Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Bankrutuoja žinomi Vilniaus restoranai

Du žinomi Vilniaus restoranai – „Avilys“ ir „Žaldokynė“ – bankrutuoja nesulaukę vasaros sezono. Bankroto kaina – nervai, peštynės su banku ir į kanalizaciją išpilti šimtai litrų alkoholio.
Alaus restoranas „Avilys“ gyvena laidotuvių nuotaikomis.
Alaus restoranas „Avilys“ gyvena laidotuvių nuotaikomis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Bankrotas Licencija

Vasarį Vilniaus miesto savivaldybė iš Gedimino prospekte įsikūrusio „Avilio“ atėmė licenciją prekybai alkoholiu dėl uždelstų mokesčių valstybei. „Vilniaus diena“ rašo, kad „Avilio“ savininkai tikėjosi šiaip taip sumokėti bent pusę uždelstų mokesčių, tačiau licencijos galiojimo sustabdymas tam pakišo koją. Dabar prestižinis alaus restoranas bankrutuoja.

„Licencijos sustabdymas – viena pagrindinių, jeigu ne pati svarbiausia bankroto priežastis. Šiaip taip sukomės, žiemą, pavasariop buvo sunku. Jei būtume sulaukę vasaros sezono, būtume atsigavę. Pritrūko gal mėnesio“, – „Vilniaus dienai“ sakė „Avilio" direktorė Rita Stankevičienė.

Bankrutavus „Aviliui“, be darbo liko 25 žmonės.

Ne ką geresnėmis nuotaikomis gali pasigirti „Žaldokynę“ valdanti bendrovė „Pas Žaldoką“. Restoranas jau uždarytas, o šeimininkai sau pranašauja krachą.

„Žaldokynės“ bėdos prasidėjo dar pernai, kai pradėtas Molėtų plento remontas. Smarkiai sumažėjo pravažiuojančių automobilių srautas, krito ir įmonės pajamos. Bendrovė nesugebėjo grąžinti paimto kredito ir turtą perėmė bankas, rašo „Vilniaus diena“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos