Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

„Bigbank“ grynasis pelnas šiemet augo 38 proc. iki 29,4 mln. eurų

Estiško kapitalo banko „Bigbank“ grynasis pelnas per devynis šių metų mėnesius augo 38 proc. iki 29,4 mln. eurų.  Vien trečiąjį ketvirtį jis augo 73 proc. iki 12,4 mln. eurų. 
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Grynasis pelnas

Per tris šių metų ketvirčius „Bigbank“ grynosios pajamos augo 19 proc. iki 72,8 mln. eurų. Trečiojo ketvirčio grynosios palūkanų pajamos augo 22 proc. iki 26,1 mln. eurų, pranešė bankas. 

Anot „Bigbank“ valdybos pirmininko Martino Lantso, rezultatus lėmė kylančių palūkanų stabilizacija aukštame lygyje.

„Iš ekonominę aplinką įtakojančių veiksnių didžiausią įtaką pastarųjų metų ketvirčio rezultatams turėjo santykinis palūkanų normų stabilizavimasis aukštame lygyje. Tai reiškia, kad palyginti su trečiu ketvirčiu prieš metus, su „Euribor“ susijusių paskolų palūkanų pajamos gerokai išaugo, bet ketvirčio perspektyvoje augimas sulėtėjo“, – pranešime sakė M. Lantsas. 

Pasak jo, tuo pačiu metu sustiprėjo konkurencija dėl klientų indėlių, o trečiąjį ketvirtį indėlių palūkanos augo sparčiau nei „Euribor“.

Bendras banko paskolų portfelis trečiąjį ketvirtį išaugo 6 proc., o per devynis mėnesius – 19 proc. iki 1,6 mlrd. eurų. Banko paskolų portfelio kokybė išliko gera – ketvirčio pabaigoje 1,6 proc. paskolų vėlavo daugiau nei 90 dienų.

Verslo bankininkystės segmente paskolų portfelis per ketvirtį išaugo 5 proc. iki 579 mln. eurų. Būsto paskolų portfelis per ketvirtį augo 14 proc. iki 307 mln. eurų, o vartojimo paskolų apimtys – 4 proc. iki 720 mln. eurų.

Bendras banko grupės indėlių portfelis per ketvirtį padidėjo 12 proc., per devynis mėnesius – 30 proc. iki 1,8 mlrd. eurų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas