Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bitkoinas-atskalūnas“ vos per dvi savaites pabrango 160 proc.

Kriptovaliutos „Bitcoin Cash“, atsiradusios 2017 m., įvykus „tradicinio“ bitkoino skilimui, vertė vos per dvi savaites paaugo beveik trigubai. Tai lėmė šios kriptovaliutos įtraukimas į naujos kriptovaliutų biržos, kurią remia stambūs tradicinių finansų žaidėjai – „Citadel Securities“, „Fidelity“ ir „Charles Schwab“, sąrašą.
Kriptovaliuta
Kriptovaliuta / André François McKenzie nuotr./ Unsplash nuotr.

Ilgą laiką, maždaug nuo 2022 m. vidurio „Bitcoin Cash“ vertė svyravo 100 JAV dolerių ribose.

„CoinMarketCap“ duomenimis, dar birželio 20 d. už įj prašyta 109 JAV dolerių, kai liepos 4 d. jo vertė siekia 283 JAV dolerius.Tai – beveik 160 proc. augimas. „Bitcoin Cash“ šiuo metu yra 14-ta valiuta pagal kapitalizaciją.

Birželio pabaigoje šios kriptovaliutos vertė vienu metu buvo pasiekusi net 323 JAV dolerius už vienetą, tačiau dabar šiek tiek nusileido.

„Bitcoin Cash“ vertė sparčiai augti pradėjo po to, kai kriptovaliuta buvo įtraukta į , skaitmeninio turto biržos EDX sąrašą. Šią biržą remia Volstrito milžinai tokie kaip „Fidelity“, „Citadel“ ir „Charles Schwab“ praneša portalas „Decrypto“.

Anot kito kriptovaliutų portalo „Cryptosaurus“, birželio mėnesio „Bitcoin Cash“ kainos padidėjimui įtakos taip pat galėjo turėti tai, kad artėja vadinamasis halvingas – akimirka, kai atlygis už iškastus naujus bitkoinus sumažėja perpus.

„Bitcoin Cash“ (dažniausiai žymima kaip BCH) yra griežtosios bitkoinų atšakos (angl. – hard fork) kriptovaliuta – 2017 m. rugpjūčio pradžioje bitkoino vartotojai nesusitarė dėl bitkoino operacijų spartinimo būdų, todėl viena kriptovaliuta tapo dviem. Šalia bitkoino atsirado ir „Bitcoin Cash“.

Ji atsirado 2017 m. , kai dėl nesutarimų virtuali bitkoino valiuta buvo padalinta į dvi dalis – „klasikinę“ bitkoino versiją, t.y. tą apie kurią dažniausiai rašo žiniasklaida, ir naująją virtualią valiutą „Bitcoin Cash“.

Įdomu, kad skilimo metu kiekvienas bitkoinų savininkas gavo tokį patį kiekį „Bitcoin Cash“ vienetų. Šios kriptovaliutos kaina 2017 m. žiemą buvo pakilusi iki 3,1 tūkst. JAV dolerių – 10 kartų daugiau nei šiuo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas