Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bitkoinas įjungė aukštesnę pavarą – per parą pabrango dešimtadaliu, jau perkopė 30 tūkst. JAV dolerių

Per savaitę pagrindinės pasaulio kriptovaliutos bitkoino (BTC) kaina išaugo 15 proc. ir 19:30 Lietuvos laiku jau kainavo 30,6 tūkst. dolerių už vienetą. Coinmarketcap.com duomenimis, tai yra aukščiausia kaina per pastaruosius 12 mėnesių. Tokį pirkėjų susidomėjimą galėjo paskatinti JAV kompanijų planai.
Bitkoinai
Bitkoinai / 123RF.com nuotr.

Bitkoino kaina kilo augo jau kuris laikas, o didesnį impulsą jai suteikė praėjusios savaitės žinios.

Kaip jau rašėme, praėjusios savaitės pradžioje didžiausią pasaulyje investicinį portfelį„BlackRock“ pateikė paraišką dėl dėl biržoje prekiaujamo BTC fondo (exchange-traded fund, ETF) įregistravimo.

Iki šiol reguliuotojai jau atmetė keliasdešimt tokių paraiškų iš kitų kompanijų. Tačiau jei „BlackRock“ pavyktų, tai galėtų pritraukti daug naujų BTC investuotojų, nes ETF yra itin populiarūs JAV.

Kiti tradicinių finansų milžinai, tokie kaip „Bank of America“, taip pat siunčia domėjimosi BTC signalus: pirmą metų ketvirtį aktyviai pirktos į BTC milijardus investavusios JAV IT kompanijos „MicroStrategy“ bendrovės akcijos, kas yra netiesioginis būdas investuoti į BTC.

Įprastai ir kitos pagrindinės kriptovaliutos gana artimai seka bitkoiną ir fiksuoja panašius rezultatus tiek aukštyn, tiek žemyn, o kartais vertės augimu net ir pralenkia.

Tačiau šį sykį rinkos lyderis yra investuotojams atnešė daugiausiai prieugio, o kitų pagrindinių kriptovaliutų laimėjimai buvo gerokai kuklesni.

Štai eteris (ethereum) per savaitę paaugo beveik 6,5 proc. (visi duomenys 19 valandos Lietuvos laiku), problemų su JAV reguliuotojais turinčios kriptovaliutų keityklos „Binance“ išleista valiuta „BinanceCoin“ – kiek daugiau nei 1 proc.

„Cardano“ savaitinis prieaugis buvo šiek tiek virš 3 proc., o „Dogecoin“ – beveik 5 proc. Išimtimi galima laikyti „Solana“ kriptovaliutą su beveik 12 proc. savaitiniu prieaugiu, tačiau ir ji nesugebėjo aplenkti bitkoino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas