Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Brent“ naftos kaina nukrito žemiausiai per 5 savaites

Europos etaloninės Šiaurės jūros „Brent“ naftos kaina ateities sandoriuose ketvirtadienį pasiekė pastarųjų penkių savaičių žemiausią lygį – 84,4 JAV dolerio už barelį.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Susirūpinimą rinkoje keliančiam mažėjančios paklausos veiksniui atsvėrus tiekimo ribojimo faktorių, išvakarėse „Brent“ atpigo 5,6 proc., o per šią prekybos sesiją – dar 2 proc., nurodo „Tranding Economics“.

Be to, naftos rinką slėgia ilgesnio palūkanų normų išsilaikymo aukštumose perspektyvos, dėl kurių mažėja degalų paklausa.

Savo ruožtu EIA naujausi duomenys parodė, kad benzino atsargos Jungtinėse Valstijoje augo labiausiai nuo 2022-ųjų pirmosios savaitės, gamybai menkstant, o keturių savaičių benzino paklausos vidurkis pasiekė žemiausią lygį šiuo metų laiku nuo 1998-ųjų.

Kaip jau buvo skelbta, naftą išgaunančių valstybių kartelis OPEC+ trečiadienį gavybos politikos pokyčiams nesiryžo, Saudo Arabijai ir Rusijai apsisprendus iki metų pabaigos pratęsti savanorišką tiekimo ribojimą.

Savo ruožtu Rusijos vyriausybė ketvirtadienį pareiškė, kad praėjusį mėnesį įvesto degalų eksporto draudimo atšaukimo  terminas nenustatytas, ir šis apribojimas galios tiek, kiek reikės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas