Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 27

Būdas, kaip kasmet pensiją pasididinti 8 proc., apie kurį mažai kas žino: ar verta juo pasinaudoti?

Didžiausią pensiją Lietuvoje – apie 2,5 tūkst. eurų – gaunantis asmuo ją pasididino ne tik ilgai išlikęs darbo rinkoje, bet ir pasinaudojęs viena galimybe – pensijos atidėjimu. Kiek tokiu būdu galima pasikelti pensiją, kiek gyventojų tuo naudojasi ir ar verta tai daryti?
Pensija
Pensija / 123RF.com nuotr.

Vidutinis darbo užmokestis į rankas Lietuvoje jau pasiekė 1,2 tūkst. euro, tačiau vidutinė senatvės pensija yra tik 574 eurai. Nuo sausio ji didės 70-čia eurų ir sieks 644 eurus, tačiau palyginus su kitomis šalimis vis tiek išliks tarp mažesnių. Palyginimui, Ispanijos Įtraukties ministerijos duomenimis, šioje šalyje vidutinė senatvės pensija 2023 m. lapkričio mėn. siekė 1378 eurus.

Vis dėlto yra būdų, kaip gaunamą pensiją Lietuvoje pasididinti. Visiems girdėti sprendimai – kaupti pensijai papildomai ar kurį laiką dirbti ir sukakus pensiniam amžiui. Šiuo metu moterų pensinis amžius yra 64 metai, vyrų – 64 metai ir 6 mėnesiai.

Vis dėlto yra dar vienas, mažai kam žinomas būdas, kaip senatvės pensiją per metus padidinti 8 procentais – atidėti jos mokėjimą metams ar keleriems.

Kaip tai padaryti ir kiek šiuo metu siekia vidutinė atidėta senatvės pensija? Kaip šiuo būdu pavyko pasinaudoti didžiausias pensijas gaunantiems lietuviams? Ir ar apsimoka taip daryti? Tuo domėjosi 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas