Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„CAST AI“ pritraukė 20 mln. JAV dolerių investiciją iš pirmaujančio rizikos kapitalo fondo „Creandum“

Lietuvoje debesijos optimizavimo platformą vystantis startuolis “CAST AI” paskelbė pritraukęs papildomą 20 mln. JAV dolerių dydžio investiciją. Žinomas rizikos kapitalo fondas “Creandum” investavo 15 mln. JAV dolerių, dar 5 mln. skyrė jau esami investuotojai, rašoma “CAST AI” pranešime spaudai.
CAST AI įkūrėjai
CAST AI įkūrėjai / “CAST AI” nuotr.

„Creandum“ fondas savo veiklą pradėjo Stokholme, ir šiuo metu vykdo operacijas visame pasaulyje - Londone, San Franciske, Berlyne. Fondas yra investavęs į daugiau, nei 120 įmonių, tarp kurių puikuojasi tokie žinomi vardai, kaip Bolt, Spotify, Klarna. CAST AI įmonė vysto šiuo metu ypač aktualią technologiją - padeda sumažinti klientams Amazon, Google Cloud ir Microsoft Azure debesijos sąskaitas per pusę.

Dirbtiniu intelektu paremta technologija pirmiausiai išanalizuoja kliento infrastruktūros parinktis, o tuomet automatizuoja optimalaus debesijos resursų kiekio įsigijimą už geriausią rinkoje tuo metu prieinamą kainą. Neseniai atliktas tyrimas dar kartą įrodė, kad dauguma įmonių vis dar permoka apie 60% už debesijos paslaugas, nepriklausomai nuo to, kurį iš viešųjų debesijos paslaugų teikėjų yra pasirinkusios.

Teikdama šią aktualią paslaugą, CAST AI jau sėkmingai įsitvirtino pasaulinėje rinkoje ir padeda įmonėms, nuo bankinio sektoriaus iki elektroninių parduotuvių, optimizuodama jų debesijos kaštus. Nuo platformos paleidimo „CAST AI“ pajamos kiekvieną ketvirtį augo stulbinamai – daugiau nei po 220 proc.

Toks spartus ir tvarus augimas liudija bendrovės gebėjimą teikti rinkoje aktualius sprendimus, kurie palengvina debesų kompiuterijos taikomųjų programų valdymą – labai reikalingą paslaugą šiuolaikiniame technologijų pasaulyje.

„Creandum“ generalinis partneris Carl Fritjofsson pridūrė, kad: „šioje makrolygio rinkoje neteko girdėti apie tokio stulbinantį augimą, kokį demonstruoja „CAST AI“. Tokia paklausa liudija bendrovės sprendimo unikalumą ir galingumą. Manome, kad „DevOps“ automatizavimo poreikis nuo šiol tik augs, ir nekantriai laukiame to momento, kai „CAST AI“ taps lyderiu debesų optimizavimo srityje.“

„CAST AI“ generalinis direktorius Yuri Frayman sako, jog: „ši investicija pasiekė mus pačiu laiku – ji mums leis pasinaudoti milžiniškomis galimybėmis rinkoje tuo metu, kai vis daugiau įmonių pereina prie konteinerizuotų programų debesyje. Su šia investicija galėsime toliau stiprinti savo, kaip pirmaujančios debesų kompiuterijos optimizavimo sprendimų teikėjos pozicijas visame pasaulyje ir plėsti savo platformos galimybes”

„CAST AI“ save pristato kaip „viskas viename“ platformą, skirtą debesų kompiuterijos aplinkoje veikiančioms programoms. Vartotojai gali naudotis visu sprendimų rinkiniu, įskaitant sąnaudų stebėseną, automatinį resursų kiekio didinimą ir mažinimą, momentinių resursų automatizavimą ir konteinerių saugumo spragų skenavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas