Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Centrinis bankas: Prancūzijos ekonomika antrąjį ketvirtį buvo daug stipresnė

Prancūzijos ekonomika antrąjį šių metų ketvirtį augo dvigubai sparčiau, nei buvo tikėtasi, trečiadienį pranešė centrinis bankas.
Paryžius, Senos pakrantė
Paryžius, Senos pakrantė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Banque de France“ pranešė, kad antroji pagal dydį euro zonos ekonomika, palyginti su pirmais trimis šių metų mėnesiais, išsiplėtė maždaug 1 proc., tačiau atkreipė dėmesį į tai, kad tiekimo kliūtys ir darbuotojų trūkumas vis dar gali kenkti atsigavimui.

Bankas išlaikė 5,75 proc. augimo prognozę 2021 metams, tikėdamasis, kad ekonominė veikla atlaikys su nerimu laukiamos ketvirtosios koronaviruso bangos padarinius.

Europos Komisija skaičiuoja, kad Prancūzijos ekonomika šiemet išsiplės 6 proc. – tą patį rodiklį praėjusią savaitę paskelbė ir nacionalinė statistikos agentūra „Insee“.

Tuo tarpu Prancūzijos vyriausybė išliko šiek tiek atsargesnė ir mano, kad šiais metais ekonomika ūgtels 5 procentus.

„Birželis buvo geresnis, nei tikėjosi bendrovės“, – cituojamas centrinio banko generalinis direktorius Olivier Garnier, kuris pristatė savo naujausią mėnesinę įmonių vadovų apklausą.

Apklausa parodė, kad daugumoje pramonės sektorių padėtis pagerėjo, o prekybos sektoriuose, ypač viešbučių ir restoranų, pasiekta didelė pažanga.

Keli pramonės sektoriai, ypač aeronautika ir automobiliai, vis dar buvo pasiekę tik maždaug tris ketvirtadalius iki pandemijos buvusio lygio.

Įtampa tiekimo grandinėse ir žaliavų brangimas buvo įvardyti kaip veiksniai, stabdantys ekonominę veiklą, ypač automobilių ir statybos sektoriuose.

Samdymas taip pat kėlė problemų, nes 44 proc. įmonių vadovų, atsakiusių į banko apklausą, pabrėžė problemas, susijusias su kvalifikuotų darbuotojų, ypač statybų ir laikinų darbų srityse, paieška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas