Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Citadele“ bankas didina Žaliosios Taupomosios Sąskaitos palūkanų normą iki 3,75 proc.

Nuo šių metų lapkričio 1 dienos „Citadele“ bankas padidino Žaliosios Taupomosios Sąskaitos palūkanų normą iki 3,75 proc. Per nepilną pusmetį į taupomąją sąskaitą Baltijos šalyse jau įnešta beveik 30 milijonų eurų, rašoma „Citadele“ pranešime spaudai.
Citadelė
Citadelė / Romo Čereškos nuotr.

Tai rodo, kad gyventojai laisvas finansines lėšas vis labiau linkę investuoti į inovatyvias taupomąsias sąskaitas.

„Citadele“ banko valdybos narės, atsakingos už Baltijos šalių mažmeninę bankininkystę Rūtos Ežerskienės teigimu, šiuo metu indėlių palūkanos pasiekė tokį lygį, jog indėliai tampa vis konkurencingesniu investavimo produktu.

„Gyventojų susidomėjimas laisvų lėšų investavimu gerokai padidėjo, nemaža dalis jų nukreipiama ir į taupomąją sąskaitą. Be to, per trumpą laiką pasiektas indėlių kiekis rodo, kad be garantuoto pelningumo klientams svarbus ir tvarių projektų įgyvendinimas Baltijos šalyse. Tvari ekonomikos plėtra ir parama inovatyviems sprendimams yra ir mūsų verslo strategijos dalis“, – sako R.Ežerskienė,

Sutaupomų lėšų kiekiui toliau augant, gyventojai turės galimybę prisidėti prie vis daugiau tvarių projektų įgyvendinimo, tarp jų – saulės elektrinių ir vėjo parkų statybos, energijos vartojimo efektyvumo skatinimo būstuose, bei naujų ir energiją taupančių būstų statybos.

Iš indėlių Žaliojoje Taupomojoje Sąskaitoje bankas jau finansavo pirmuosius projektus, tarp jų – vieną didžiausių saulės elektrinių projektų Latvijoje. Finansavimas skirtas įmonėms, kurios, įgyvendindamos tvarius sprendimus, rūpinasi energetinės nepriklausomybės skatinimu Baltijos šalyse. Per pastaruosius mėnesius „Citadele“ bankas jau finansavo žaliųjų projektų už daugiau nei 30 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas