Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Contis“ – 840 tūkst. eurų bauda, apribota plėtra

Lietuvoje veikiančiai Jungtinės Karalystės (JK) kapitalo finansinių paslaugų įmonei „Contis“ už pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos nesilaikymą bei kitus pažeidimus skirta 840 tūkst. eurų bauda, apribota plėtra, pranešė Lietuvos bankas (LB).
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Lietuvos bankas

Anot jo, po patikrinimo paaiškėjo, jog „Contis“ taip pat nesilaikė informacijos saugumo ir veiklos tęstinumo rizikos valdymo reikalavimų.

Be to, įstaigai iki atskiro LB sprendimo nustatyta apribojimų dėl verslo plėtros, ji įpareigota iki kitų metų balandžio pašalinti pažeidimus.

Lietuvos bankas teigia, kad veikdama per elektroninių pinigų platintojus „Contis“ jiems delegavo funkcijas, susijusias su pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos priemonių įgyvendinimu, tačiau nekontroliavo, kad platintojai šias funkcijas tinkamai įgyvendintų. 

Iki atskiro centrinio banko sprendimo įstaigai draudžiama užmegzti dalykinius santykius su naujais platintojais ir tarpininkais.

Balandį LB už netinkamai saugotas klientų lėšas ir pažeistus kapitalo reikalavimus „Contis“ skyrė 180 tūkst. eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas