Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Credit Suisse“ sutiko sumokėti 238 mln. eurų baudą Prancūzijoje

Šveicarijos bankas „Credit Suisse“ sutiko sumokėti 238 mln. eurų (234 mln. JAV dolerių), kad būtų nutrauktas baudžiamasis procesas Prancūzijoje dėl pinigų plovimo ir mokestinio sukčiavimo, teigiama pirmadienį Paryžiaus teismo patvirtintame susitarime.
„Credit Suisse“
„Credit Suisse“ / 123RF.com nuotr.

Antrasis pagal dydį Šveicarijos bankas sutiko sumokėti 123 mln. eurų baudą ir dar 115 mln. eurų žalos atlyginimo bei palūkanų Prancūzijos valstybei.

„Credit Suisse“ teigė sutikęs su susitarimu „siekdamas išspręsti seną klausimą, susijusį su istoriniu tarptautiniu privačios bankininkystės paslaugų tyrimu“.

Bankas pridūrė, kad „susitarimas neapima baudžiamosios atsakomybės pripažinimo“.

Pasak teismo, Prancūzijos prokurorai 2016 metais pradėjo tyrimą ir nustatė, kad 5 tūkst. Prancūzijos piliečių turėjo nedeklaruotas „Credit Suisse“ sąskaitas, kuriose buvo laikomi 2 mlrd. eurų.

Taikos susitarimui pirmininkaujantis teisėjas teigė, jog „Credit Suisse“ bankininkai ieškojo klientų aukščiausios klasės prancūzų restoranuose ir viešbučiuose.

Prokuroras Francois-Xavier Dulinas pažymėjo, kad susitarime buvo atsižvelgta į „sistemingumą, ilgą laikotarpį ir priemonių, leidžiančių nuslėpti“ sukūrimą“, kai 2005–2012 metais buvo ieškoma klientų Prancūzijoje.

Teigiama, jog „Credit Suisse“ sukūrė lengvatinio apmokestinimo subjektus, kad padėtų klientams nedeklaruoti tam tikro turto Prancūzijos institucijoms.

Prokurorai pridūrė, esą susitarime taip pat atsižvelgta į dabartinį banko bendradarbiavimą ir korekcines priemones, kurių jis ėmėsi.

„Bankas džiaugiasi galėdamas išspręsti šį klausimą<...>“, – teigiama „Credit Suisse“ pranešime.

Praėjusią savaitę bankas pasiekė susitarimą su JAV Naujojo Džersio valstijos prokurorais byloje, susijusioje su hipoteka užtikrinamais vertybiniais popieriais, kurios šaknys siekė dar 2008 metų finansų krizę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas